Notice: Undefined index: url in /home/komplohaber.com/public_html/_phpfastcache.php on line 22

Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/komplohaber.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/komplohaber.com/public_html/amp/init.php on line 40

Notice: Undefined index: gazetemansetleri in /home/komplohaber.com/public_html/plugins/gazeteler/ayarlar.php on line 32
Fikri Işık: HDP'li Hezer'in dokunulmazlığı kaldırılacak
Notice: Undefined variable: string in /home/komplohaber.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Haberler, Komplolar, Komplo Teorileri

Fikri Işık: HDP'li Hezer'in dokunulmazlığı kaldırılacak


Warning: getimagesize(https://www.komplohaber.com/images/resize/100/625x325/haberler/0/0/fikri_isik_hdp_li_hezer_in_dokunulmazligi_kaldirilacak_h15285_9d632.png): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.0 404 Not Found in /home/komplohaber.com/public_html/amp/modules/news.php on line 29
SİYASET

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, HDP Milletvekili Tuğba Hezer'in, Ankara'daki terör saldırısını gerçekleştiren teröristin Van'da kurulan taziye çadırını ziyaret etmesine ilişkin, "Cumhurbaşkanımızın gereği yapılması noktasındaki çağrısına TBMM uyacaktır. Bu noktada dokunulmazlığının kaldırılıp, bu konuda hesap verilmesi sağlanacaktır" dedi.

Demokratik ülkelerde terör ve şiddetin övülemeyeceğini belirten Işık, "Terörle arasına mesafe koymayan, kınamayan ve tavır almayan siyasi partiler demokratik yapının bir parçası olarak görülemez" ifadesini kullandı.

Işık, bir partinin meşruiyetinin ve demokratik düzene bağlılığının terör ve şiddet arasına koyduğu mesafeyle ölçüldüğüne işaret etti.

HDP'nin özellikle 7 Haziran seçimlerinden sonra terörü ve teröristi öven, onlara cesaret veren, destekleyen bir anlayıştan yana tavır koyduğunu anlatan Işık, şöyle konuştu:

"HDP, 7 Haziran seçimlerinden sonra halktan aldığı desteği yanlış yorumlayarak terörün adeta bir maşası konumuna geldi. Terörü öven, destekleyen, cesaretlendiren, hatta zaman zaman yardım ve yataklık eden bir konuma geldi. Bunu hiçbir demokratik ülkenin kabul etmesi mümkün değil. 29 masum cana kasteden bir teröristin taziyesine gitmek, hiçbir demokratik ülkenin kabule deceği bir davranış olamaz. Bunun mutlaka gereğinin yapılması lazım. Cumhurbaşkanımızın gereği yapılması noktasındaki çağrısına TBMM uyacaktır. Bu noktada dokunulmazlığının kaldırılıp, bu konuda hesap verilmesi sağlanacaktır."


Notice: Undefined index: video_resim in /home/komplohaber.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/komplohaber.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.