Notice: Undefined index: url in /home/komplohaber.com/public_html/_phpfastcache.php on line 22

Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/komplohaber.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/komplohaber.com/public_html/amp/init.php on line 40

Notice: Undefined index: gazetemansetleri in /home/komplohaber.com/public_html/plugins/gazeteler/ayarlar.php on line 32
"Küçük kardeş" neden çark etti? İşte perde arkası
Notice: Undefined variable: string in /home/komplohaber.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Haberler, Komplolar, Komplo Teorileri

"Küçük kardeş" neden çark etti? İşte perde arkası


Warning: getimagesize(https://www.komplohaber.com/images/resize/100/625x325/haberler/2016/01/kucuk_kardes_neden_cark_etti_iste_perde_arkasi_h7028_1a75e.png): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.0 404 Not Found in /home/komplohaber.com/public_html/amp/modules/news.php on line 29
SİYASET

2011 yılında "Tayyip Abi" para ver diyen Kırgızistan Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev Rusya ile yaşanan uçak krizinden sonra neden çark etti? Detaylar haberimizde...


MEHMET OYTUN KANTAR'IN HABERİ

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev, 24 Aralıkta Türk hava sahasını ihlâl ettiği için düşürülen Rus uçağıyla ilgili "Ankara özür dilemeli" demişti.

Kırgız Cumhurbaşkanının bu çıkışı akıllara 2011 yılında Erdoğan için “Tayyip abi para ver” dediği konuşmayı getirdi.



Cumhurbaşkanı Erdoğan Başbakan olduğu o günlerde Atambayev’in bu sözleri üzerine Kırgızistan’ın 50 milyon Dolarlık borucunu silmişti.

PEKİ 5 YILDA NE DEĞİŞTİ?



Aslında Kırgız Cumhurbaşkanı için değişen birşey olmadı. Mesele o gün de paraydı, bugün de para.

Kırgızistan’da parasal sıkıntının temelinde ise siyasal istikrarsızlık var. 2011 yılında Atambayev’in müdahalesiyle meclis dışında kalan Sariyev’in, kurulan koalisyon hükümetinde meclis dışından ekonomi bakanlığı görevine getirilmesinin ardından artan istikrarsızlıklar bir türlü yoluna konulamadı. Şu anda da hükümette 4 partili bir koalisyon var.

Ülkede elektrik krizleri, çeşme suyuyla akan solucanlar, kuru ekmekle oruç açanlar, uyuşturucu vakaları, işkence iddiaları ve amele pazarında çalışan diplomalılar ülkenin durumunu gözler önüne seren örneklerin başında geliyor.

PARAYI VEREN DÜDÜĞÜ ÇALDI!

İşte bu ortamda, 2014 yılının Ağustos’unda Rusya’nın Avrasya entegrasyon süreci adı altında Kırgızistan’a yarım milyar dolar destekte bulunacağı haberi geldi. Böylece Putin Atamayev’in “yeni abisi” oldu.

BATI İLE BAĞLAR KOPTU!

Aralık ayında IMF’ten Kırgızistan’a 91,3 milyon dolarlık hibe desteği kararı çıksa da batıyle yine gerginlikler yaşandı.

ASKAROV OLAYI



Kırgızistan hükümeti, ABD ile arasındaki işbirliği anlaşmasını tek taraflı olarak feshetti. Gerekçe olarak ülkede ömür boyu hapse mahkûm edilen gazeteci Azimcan Askarov’un ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından “insan hakları ödülüne” layık görülmesi gösterildi. Bunların hepsi Atambayev “yeni abi” olarak Putin’i seçince oldu.

KIRIMOĞLU’NU ALIKOYDU



Atambayev’in yaptıkları bunlarla sınırlı değil... Kırım Tatarlarının manevi lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te havaalanında polis tarafından üç saat boyunca alıkondu.

komplohaber.com / ÖZEL

 


Notice: Undefined index: video_resim in /home/komplohaber.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/komplohaber.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.