Notice: Undefined index: url in /home/komplohaber.com/public_html/_phpfastcache.php on line 22

Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/komplohaber.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/komplohaber.com/public_html/amp/init.php on line 40

Notice: Undefined index: gazetemansetleri in /home/komplohaber.com/public_html/plugins/gazeteler/ayarlar.php on line 32
Dünya futbolunda büyük şok! Blatter ve Platini'nin cezası belli oldu!
Notice: Undefined variable: string in /home/komplohaber.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Haberler, Komplolar, Komplo Teorileri

Dünya futbolunda büyük şok! Blatter ve Platini'nin cezası belli oldu!


Warning: getimagesize(https://www.komplohaber.com/images/resize/100/625x325/haberler/2015/12/dunya_futbolunda_buyuk_sok_h6179_9f67b.png): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.0 404 Not Found in /home/komplohaber.com/public_html/amp/modules/news.php on line 29
SPOR

FIFA Etik Komitesi, FIFA Başkanı Sepp Blatter ile UEFA Başkanı Michel Platini'ye 8 yıl futboldan men cezası verdi.


UEFA Başkanı Michel Platini ve FIFA Başkanı Sepp Blatter, FIFA Etik Kurulu tarafından 8 yıl futboldan men cezasına çarptırıldı.

FIFA Etik Kurulu Adalet Komisyonu, FIFA'daki yolsuzluk operasyonu kapsamında futboldan 90 gün men cezası alan FIFA Başkanı Sepp Blatter ve UEFA Başkanı Michel Platini hakkında soruşturma başlatmıştı.

Soruşturmadaki suçlamalar arasında Blatter'ın, Platini'ye 2 milyon İsviçre Frangı (yaklaşık 2 milyon dolar) verdiği iddiası da bulunuyordu.

Daha önce Platini, CAS'a itirazda bulunmuş ancak olumsuz sonuç almıştı. Yaşanan gelişmelerin ardından FIFA Etik Kurulu da futbolun iki patronu Blatter ve Platini hakkında kararını verdi ve iki ismi futboldan 8 yıl men etti.

Platini, bu parayı 1998-2002 yılları arasında FIFA Başkanı Blatter'e verdiği danışmanlık hizmeti için aldığını savunuyordu. Ancak paranın neden kendisine 2011 yılındaki başkanlık seçimlerinden önce ödendiği konusunda tatmin edici bir açıklama yapamıyordu.

Blatter ve Platini, 8 yıl men cezasının yanında para cezasına da çarptırıldı. Buna göre Blatter 50 bin, Platini de 80 bin İsviçre Frangı ödeyecek.

Notice: Undefined index: video_resim in /home/komplohaber.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/komplohaber.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.