Notice: Undefined index: url in /home/komplohaber.com/public_html/_phpfastcache.php on line 22

Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/komplohaber.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/komplohaber.com/public_html/amp/init.php on line 40

Notice: Undefined index: gazetemansetleri in /home/komplohaber.com/public_html/plugins/gazeteler/ayarlar.php on line 32
Göktürk-1 uydusu neden geç fırlatıldı
Notice: Undefined variable: string in /home/komplohaber.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Haberler, Komplolar, Komplo Teorileri

Göktürk-1 uydusu neden geç fırlatıldı


Warning: getimagesize(https://www.komplohaber.com/images/resize/100/625x325/haberler/2016/12/gokturk_1_uydusu_neden_gec_firlatildi_h28458_0d8ce.png): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.0 404 Not Found in /home/komplohaber.com/public_html/amp/modules/news.php on line 29
TEKNOLOJİ

Göktürk uydularında İsrail oyunu...

Göktürk-1 Projesi kapsamında Milli Savunma Bakanlığı ve Telespazio şirketi arasında, 2009 yılı Temmuz ayında bir anlaşma imzalanmıştı.

İSRAİL, GÖKTÜRK-1'İ ENGELLEMEYE ÇALIŞTI

En büyük amacı, herhangi bir kısıtlama olmadan Dünya üzerindeki her bölgeden askeri istihbarat amacıyla yüksek çözünürlüklü görüntü elde etmek olan Göktürk-1 uydusunun kamera sistemi ve kritik elekto-optik bölümlerinden bazılarını tedarik eden İsrail, Türkiye’nin bu böyle bir teknolojik kabiliyete sahip olmasını istemediği için Telespazio şirketinin hissedarı olan Fransız Thales şirketine baskı kurmaya başladı.
TÜRKİYE PARA ÖDEMEYECEĞİNİ SÖYLEDİ

Ayrıca, İsrail Göktürk-1 uydusunun İsrail üzerinden geçerken görüntü almamasını istedi. Bu isteğe itiraz eden Türkiye ise görüntüde kısıtlama olmamasının garantisini isteyerek, aksi takdirde para ödemesinin yapılmayacağını belirtti.

Şirketin Türkiye’nin talebini reddetmesinin ardından Türkiye ödemeyi durdurma kararı aldı.
TÜRK YAPIMI GÖKTÜRK-2 ÇİN'DEN FIRLATILDI

Tüm bu gelişmeler üzerine Türkiye, donanımları ve yazılımları Türk mühendislerine ait olan Göktürk-2 uydusunu 2012’de Çin’den fırlattı.

FRANSIZ ŞİRKET GERİ ADIM ATTI

Bunun ardından geri adım atan Fransız şirket, Türkiye’nin isteklerini kabul ederek görüntü kısıtlaması olmayacağının garantisi verdi.


Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/komplohaber.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.