Notice: Undefined index: url in /home/komplohaber.com/public_html/_phpfastcache.php on line 22

Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/komplohaber.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/komplohaber.com/public_html/amp/init.php on line 40

Notice: Undefined index: gazetemansetleri in /home/komplohaber.com/public_html/plugins/gazeteler/ayarlar.php on line 32
Türk Astrofizikçi yeni gezegen keşfetti
Notice: Undefined variable: string in /home/komplohaber.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Haberler, Komplolar, Komplo Teorileri

Türk Astrofizikçi yeni gezegen keşfetti


Warning: getimagesize(https://www.komplohaber.com/images/resize/100/625x325/haberler/2017/01/turk_astrofizikci_yeni_gezegen_kesfetti_h29245_23844.png): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.0 404 Not Found in /home/komplohaber.com/public_html/amp/modules/news.php on line 29
TEKNOLOJİ

Ülkemizde gurur mimarileri olarak yeni bir yapı taşı daha yükseldi. Dünya'dan 359 milyon ışık yılı uzaklıkta bir galaksi keşfedildi.

Ülkemizde gurur mimarileri olarak yeni bir yapı taşı daha yükseldi. Dünya'dan 359 milyon ışık yılı uzaklıkta bir galaksi keşfedildi. Üstelik bu galaksiyi başörtülü bir Türk Astrofizikçi Burçin Mutlu Pakdil tarafından keşfedildiği gibi, fotoğrafları çekilip modellenen galaksiye Burçin adı verildi.

Gök Bilimciler tarafından daha önce hiç karşılaşmadıkları türde PCG 1000714 adını verdikler yeni bir galaksi türü keşfedildi. Yapılan araştırmalardan sonra seyrek görüldüğü anlaşılan Hoag tipi galaksilerin bir sınıfına ait görüntülere ulaşıldı. Eliptik yapısı ile detaylar ortaya çıkarken, çalışmalar Minnesota Duluth Üniversitesi ve Kuzey Carolina Doğal Bilimler Müzesi'nde bulunan Bilim Adamları tarafından yapıldı.



Olaylar buraya kadar normal bir şekilde seyrediyor aslında. Bundan sonrasında ise Minnesota Astrofizik Enstitüsü'nde lisansüstü öğrencisi olarak okuyan Burçin Mutlu Pakdil bu gezegeni keşfetti. Bulduğu gezegen hakkında konuşan Burcu "Hoag tipi galaksiler dairesel bir şekilde yuvarlak çekirdeklere sahiplerdir. Gözle görünür şekilde onları bağlayan hiç bir şey bulunmamaktadır. Büyük çoğunluğu ise samanyolu gibi disk şeklinde bulunur. Sıra dışı görünümleri bir kenara, gök bilimcilere galaksilerin nasıl oluştuğu konusunda önemli bilgiler verir." dedi.



Burçin Mutlu ve ekip Şili dağlarında geniş çaplı kullandıkları teleskop sayesinde Güney Yarım Küre üzerinde kolayca gözlemlenebilen galaksilere yoğunlaştı. Sonrasında ise görüntüler toplanırken bu galaksinin iki ana özelliklerini (yaş, dış halka tipi, merkez gövdesi) belirlediler.

Araştırmaların sonunda ise kırmızı ve yaklaşık olarak 5.5 milyar yıllık yeni gezegeni keşfettiklerini doğruladılar. Araştırmacılar fotoğraflarını çektiği modelin ikinci iç yapısını gözlemledi ve ölçümledi. Sonrasında ise yeni bulunan gezegene Burçin adı verildi. Şimdi ise yeni gezegene "Burcin's Galaxy" adı ile hitap ediliyor.

Notice: Undefined index: video_resim in /home/komplohaber.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/komplohaber.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.