Notice: Undefined index: url in /home/komplohaber.com/public_html/_phpfastcache.php on line 22

Notice: Use of undefined constant amp_dizin - assumed 'amp_dizin' in /home/komplohaber.com/public_html/amp/init.php on line 39

Notice: Use of undefined constant amp_blocks_dizin - assumed 'amp_blocks_dizin' in /home/komplohaber.com/public_html/amp/init.php on line 40

Notice: Undefined index: gazetemansetleri in /home/komplohaber.com/public_html/plugins/gazeteler/ayarlar.php on line 32
Türkiye'den dev hamle!
Notice: Undefined variable: string in /home/komplohaber.com/public_html/amp/script/script.php on line 33
Haberler, Komplolar, Komplo Teorileri

Türkiye'den dev hamle!


Warning: getimagesize(https://www.komplohaber.com/images/resize/100/625x325/haberler/2016/01/turkiye_den_dev_hamle_h7049_59366.png): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.0 404 Not Found in /home/komplohaber.com/public_html/amp/modules/news.php on line 29
TEKNOLOJİ

64. Hükümetin Eylem Planı'nda yer alan dev proje için kanun tasarısı çalışmalarına başlandı.

 
64. Hükümet'in eylem planı Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklandı. Bu planda yer alan Türkiye Uzay Ajansı'nın kurulması için gerekli kanun tasarısı çalışmalarına başlandığı duyuruldu.


Ajans; Derin uzay araştırmaları, keşif çalışmaları, uydu teknolojilerinin geliştirilmesi ve fırlatma rampası kurulmasını hedefleyecek..Uzay teknolojilerinden yararlanacak olan ajans; tarım, madencilik, akıllı ulaşım ve felaket yönetimi gibi pek çok alanda hizmet sunacak.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı milli haberleşme uydusu geliştirme Ar-Ge'sini başlatarak uydu teknolojileri alanında Uydu Sistemleri Test ve Entegrasyon Merkezi'nin (USET) yapımına yaptığı katkıyla uzay teknolojileriyle ilgili çok önemli kazanımların öncülüğünü yapılıyor.

"TÜRK NASA"SI OLACAK

"Türk NASA"sı olması planlanan ajansın temel amacı Türkiye'nin uzayla ve yörünge haklarıyla ilgili menfaatlerini korumak. Ajansın merkezinin Ankara olması planlanıyor. Ajans, uluslararası uzay ve uydu örgütleriyle işbirliği içinde olacak.

DERİN UZAY ARAŞTIRMALARI YAPILACAK

Derin uzay araştırmaları, keşif çalışmaları, uydu teknolojilerinin geliştirilmesi ve fırlatma rampası kurulmasını hedefleyen Ajans, uzay teknolojilerinden yararlanarak tarım, madencilik, akıllı ulaşım ve felaket yönetimi gibi pek çok alanda hizmet verecek.

Bu yılın ilk yarısında TBMM'ye sunulması planlanan tasarının yasalaşmasıyla Ajansın kurulması için ilk adım atılmış olacak.


Notice: Undefined index: video_resim in /home/komplohaber.com/public_html/amp/modules/news.php on line 96

Notice: Undefined index: yorumuyelik in /home/komplohaber.com/public_html/amp/modules/news.php on line 162

Notice: Undefined variable: uyeid in /home/komplohaber.com/public_html/amp/functions.php on line 355

Yorumlar (1)

Necdet 8 Yıl Önce

Mükemmel

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.