Öne Çıkanlar Şırnak milletvekilleri flaş haber erdoğan haber botu öğretmenler günü hediyesi

İşte nükleer santralin yapılması planlanan İğneada! Doğa harikası helikopterler tarafından görüntülendi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun, nükleer santral yapımı için İğneadayı göstermesi hem uzmanların hem de doğa severlerin büyük tepkisine yol açtı.




Longoz ormanlarını barındıran, 258 kuş türü, 670 çeşit bitki ve 668 tür yabani hayvana ev sahipliği yapan İğneada dışında dünyada longoz ormanları Amazon’da ve Kongo’da bulunuyor.



120 km’lik doğa harikası İğneada’ya nükleer santral yapılma kararı uzmanlar tarafından Türkiye’de nükleer santral yapılacak “en son yer” olarak yorumlanıyor. Bölgenin doğa harikası olmasının yanı sıra herhangi bir felakette balkanlardan esecek hakim rüzgar sayesinde Marmara Bölgesi’nin özellikle de İstanbul’un büyük bir tehlike altında kalacağı tahmin ediliyor.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.