Öne Çıkanlar esed chp DAEŞ ahmet davutoğlu esad

AB: Bağımsız Kürdistan’ı desteklemiyoruz!
AB'den bir heyet, Kürdistan Bölgesi'ndeki siyasi partilerle görüşmek üzere Erbil'e gitti. AB heyeti , ilk görüşmesi Kürdistan İslami Topluluk Partisi (Komel) lideri Ali Bapir ile gerçekleştirdi.

Toplantının ardından kameraların karşısına geçen b, görüşmede bölgede devam eden siyasi krizi ve ekonomik sıkıntıları konuştuklarını belirtti. Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesud Barzani, 26 Ocak'ta başkent Erbil'de parlamentoda bulunan parti temsilcileriyle biraraya gelmişti.

Barzani, toplantıda bağımsızlık referandumunun ABD'deki başkanlık seçiminden önce yapılması gerektiğini söylemişti. Toplantıda bağımsızlık referandumunun da ele alındığını söyleyen Ali Bapir, "AB heyeti, Irak'ın toprak bütünlüğünden yana. Şu aşamada referandumu desteklemeyeceklerini vurguladılar" dedi.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD), İngiltere, Fransa, İtalya'nın Erbil Başkonsoloslarının da eşlik ettiği AB heyeti, İslami Birlik Partisi (Yekgırtu), Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) ve Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) ile de görüşmesi bekleniyor. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.