Öne Çıkanlar METİN UCA mali THY görevlileri rehine DHKP-C Akkuyu eray ucuzal

AB dışişleri bakanları Türkiye'yi görüştü. Toplantıda Avusturya hariç tüm ülkelerin, Türkiye'nin üyelik müzakerelerin devam etmesi gerektiğini savunduğu belirtildi. "Türkiye üzerinde ancak bu yolla etkili olabiliriz" değerlendirmesinde ortak karara varıldığı açıklandı.

"İLETİŞİM KANALLARININ AÇIK KALMASI ÇOK ÖNEMLİ"

AB yetkilileri gelişmeler karşısında endişe duyduklarını söyledi. Ancak Türk yetkililer ve muhalefet partileriyle diyalogların devam ettiğini de belirtti. "Birbirimizle iletişim kurmak için benimki de dahil olmak üzere iletişim kanallarının açık kalması çok önemli. Bu her zaman birbirimizi anlamamızı gerektirmez." açıklamasında bulunuldu. 

AVUSTURYA YALNIZ KALDI

Toplantıda Avusturya Dışişleri Bakanı Sebastian Kurz, üyelik müzakerelerinin devam etmemesi gerektiğini savunan tek isim oldu. Kurz, Avusturya'da Türkiye'ye karşı sesini gür bir şekilde yükseltmesi, Erdoğan'ın karşısına geçince de süt dökmüş kedi gibi davranmasıyla biliniyor...

"TÜRKİYE'Yİ KÖŞEYE SIKIŞTIRMAMALIYIZ"

İngiltere ise, "Türkiye'yi ne izole etmeli ne de köşeye sıkıştırmalıyız. Üyelik müzakerelerinin devamı ve Türkiye'nin AB'yle ilişkili kalması bizim çıkarımıza" görüşünü bildirdi.

İTALYA İDAMA KARŞI 

İtalyan yetkililer ise, idam cezası konusunda AB'nin sessiz kalamayacağını vurguladı. Ancak üyelik görüşmelerinin diyalogun sürmesi açısından önem taşıdığını beyan etti. İsveç, HDP'lilerin tutuklanmasını kendileri eleştirse de AB'nin Türkiye'yle irtibat halinde olması gerektiğinin altını çizdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ramazan kirik 7 yıl önce

Rabbim cumhuru reisimizi başımızdan eksik etmesin rabbim korusun kollasın devlet büyüklerimizi helal olsun sana reisim