Öne Çıkanlar esed chp DAEŞ ahmet davutoğlu esad

ABD başkanlık adayından şok ifadeler: 'Camileri kapatacağız'

ABD Başkanlık seçimlerinin Cumhuriyetçi adayı Donald Trump, Fox Business Network kanalında canlı yayına telefonla bağlandı.

 

Sunucu Jim Varney, Trump’a tuzak bir soru sordu. İngiltere’de IŞİD’le savaşmak için bazı camilerin kapatılacağının gündemde olduğunu, kendisinin böyle birşey yapıp yapmayacağını sordu.

 

Tuzağa düşen “Bunu yapardım. Kesinlikle. Bunun çok iyi olduğuna inanıyorum. Orada bir sürü teklifin olduğunu biliyorum” dedi.

 

Bunun üzerine sunucu din özgürlüğünü garanti altına alan ABD anayasasının 1. maddesini hatırlatınca Trump tuzağa düştüğünü anladı ve ağız değiştirdi. “Bilmiyorum, ben bir caminin kapandığını hiç duymadım. Bu camiye bağlı” dedi.

 

Trump’ın bu sözlerine ABD’deki müslümanlar tarafından tepki yağmuruna tuttu.

 

Cumhuriyetçi Başkan adayı Trump daha öncede ülkedeki Meksikalılara karşı nefret söyleminde bulunmuş, Meksikalı ünlü bir uyuşturucu baronu Trump’ın kellesine para ödülü koymuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.