Öne Çıkanlar rusya haber abd ferhat yüksel terörist başı

ABD Büyükelçiliği'nden PYD'ye destek açıklaması
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve AKP'liler tarafından sık sık dile getirilen, ABD'nin Suriye'de YPG'ye mühimmat verdiği iddialarına ABD Ankara Büyükelçiliği'nden yanıt geldi. 

ABD Ankara Büyükelçiliği tarafından, ABD'nin YPG'ye ve PKK'ye silah verdiği yönündeki açıklamalara ilişkin, "ABD hükümeti, YPG veya PKK’ya silah ya da patlayıcı sağlamamıştır, nokta. Bizler, PKK’nın terör saldırılarını ve Türkiye’de gerçekleştirdiği menfur şiddet eylemlerini tekrar tekrar kınadık" ifadelerinin yer aldığı bir açıklama yapıldı. 

ABD Ankara Büyükelçiliği, ABD ve Koalisyon güçlerinin Suriye’de DEAŞ’a karşı yürüttükleri operasyonlara ilişkin Twitter hesabından açıklama yaptı.

Konuya dair Türk medyasında yanlış bilgilerin dolaştığının iddia edildiği açıklama şöyle:

“ABD hükumeti DAEŞ’i desteklememektedir. ABD hükumeti geçmişte DAEŞ’i oluşturmamış veya desteklememiştir. ABD hükumetinin DAEŞ’e destek verdiği yönündeki iddialar doğru değildir. ABD hükumeti, YPG veya PKK’ya silah ya da patlayıcı sağlamamıştır, nokta. Bizler, PKK’nın terör saldırılarını ve Türkiye’de gerçekleştirdiği menfur şiddet eylemlerini tekrar tekrar kınadık.

DEAŞ’a karşı yürütülen harekat boyunca yaptığımız gibi, DEAŞ’ı yenme çabalarımızı nasıl artırabileceğimizi ve iki ülke halkını da tehdit eden bu belayı nasıl ortadan kaldırabileceğimizi belirlemek için, Türk hükumetindeki muhataplarımızla yakından çalışmayı sürdürüyoruz.

Bu aynı zamanda, El Bab çevresinde DEAŞ’la mücadele eden Suriye muhalefetini ve Türk güçlerini en iyi nasıl destekleyebileceğimize ilişkin süregelen görüşmelerimizi de içermektedir.Tıpkı Türkiye gibi, ABD de DEAŞ destekçilerinin saldırılarına maruz kalmıştır. Bizler, Türkiye Cumhuriyeti’nin, gerek bu tehdit gerekse başka terör tehditleri karşısında vermiş olduğu kayıpların yasını tutmaktayız.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mahmut 7 yıl önce

Kendini sömürge valisi sanan saf zat; bomba eğitimi ve bombaların görüntüleri senin ve ipini elinde tutan sahiplerini gücendirmemek için değil Amerikan halkına saygımız ve yeni hükumetin zekice hareket edeceğine dair ümidimiz olduğu içindir. Yoksa yayınlasalar sen bu memlekette sokağa çıkamazsın. Mal.

Avatar
Demir 7 yıl önce

Sevgili ajan elçi, senin adın Pinokyo olsaydı burnun dünyayı 10 defa dolaşırdı.

Avatar
Aydın 7 yıl önce

Yalancının amk mi mc keynin deyiş yetkilileriyle çekilmiş fotoğraflar ne o zaman onada montaj dersiniz şimdi.