Öne Çıkanlar ahmet davutoğlu rusya çatışma fenerbahçe haber

ABD'de Demokrasi Baharı gösterilerinde bin 200 gözaltı
Washington Emniyetince yapılan açıklamada bir haftadır devam eden operasyonlarda gözaltı sayısı 1240'a yükseldi.. Gözaltına alınanların suçu ise "yasa dışı toplanma ve başkalarını engelleme" olduğu açıklandı.. 



GÖSTERİLER NASIL BAŞLADI?



Politikacılara yapılan yüksek miktarlardaki bağışların Amerikan siyasetini yozlaştırdığını ve seçim sisteminin de özgür ve adil seçimlere izin vermediğini savunan 
"Demokrasi Baharı" adı altında örgütlenen gruplar, önceki hafta sonu Philadelphia'dan yürüyerek Washington'a gelmiş, geçen hafta başında Kongre binası önünde gösteriye başlamıştı.
Göstericiler, geçen hafta boyunca Kongre binasının merdivenlerinde protest düzenlemiş, polis ise bu kişileri kısa süreli gözaltına alıp haklarında işlem yaptıktan sonra serbest bırakmıştı.

DEMOKRATLARIN ADAY ADAYI SANDERS'TAN DESTEK



ABD başkanlık seçimi için Demokrat Parti'nin adayı olmak için yarışan Senatör Bernie Sanders da "Demokrasi Baharı" protestocularına destek verdiğini açıkladı. 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.