Öne Çıkanlar abd terör örgütü terörist açıklama akademisyen

ABD'de kritik bir istifa haberi geldi

Görevinden istifa eden Pentagon yetkilisi Nicolas Chaillan ortalığı karıştırdı. Chaillan, Amerikan ordusunun teknolojik dönüşümünün çok yavaş ilerlediğini ve Çin karşısında şansının olmadığını ileri sürdü.

Özellikle son yıllarda teknoloji konusunda ABD ile Çin arasında büyük bir rekabet var. Yapay zeka ve uzay teknolojileri alanında ABD'nin önüne geçmeye başlayan Çin, Amerika'nın kabusu haline geldi.

Geçtiğimiz günlerde de ABD Savunma Bakanlığı'nın (Pentagon) bilgisayar yazılım sistemlerinden sorumlu en üst düzey yetkilisi Nicolas Chaillan istifa etti.

PROTESTO NEDENİYLE İSTİFA ETTİ

ABD medyasına röportaj veren Chaillan, Amerikan ordusunun teknolojik dönüşümünün çok yavaş ilerlemesini protesto etmek için bu kararı aldığını belirtti ve "Çin'in ABD'yi geçmesini izlemeye dayanamam" açıklamasında bulundu.

"ÇİN İLE REKABET EDEMEYECEK KONUMDA OLACAĞIZ"

Chaillan

Chaillan, ABD'nin Çin kaynaklı siber saldırılara cevap vermekte yetersiz olduğunun altını çizdi. Ayrıca açıklamasında 15-20 yıl içinde Çin'le rekabet edemeyecek konumda olacağız dedi. Çünkü Chaillan'a göre Çin özellikle yapay zeka ve siber alemde çok başarılı. Bu başarı onlara küresel hakimiyet getirecek.

"ÇİN DÜNYAYI DOMİNE EDECEK"

Ülkesi hakkında oldukça umutsuz konuşan Chaillan, ABD'nin bazı birimlerinde siber savunma düzeyinin Çin'e göre "anaokulu seviyesinde" olduğunu belirtti. 

ABD Ulusal Güvenlik Komisyonu da Chaillan'ın sözlerine benzer ama daha "yumuşak" bir rapor hazırlamıştı. Orada da vurgu Çin'in yapay zeka ve siber alandaki başarısına dikkat çekiyordu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.