Öne Çıkanlar türkiye yunus mallı türkiye ışid Tanap terörist başı

ABD'deki saldırıya ilişkin Obama'dan açıklama
ABD'nin Florida eyaletinin Orlando kentinde eşcinsellerin gittiği gece kulübüne düzenlenen saldırıda en az 50 kişi öldü, 53 kişi de yaralandı.

SALDIRIYI IŞİD ÜSTLENDİ

Saldırıyı terör örgütü IŞİD üstlenirken ABD Başkanı Barack Obama, saldırıya ilişkin açıklama yapmak üzere kameralar karşısına geçti.

"ORLANDO'NUN YANINDA OLACAĞIZ"

"FBI, saldırıyı bir terör saldırısı olarak soruşturmaktadır" diyen Obama, şunları söyledi: "Her türlü çabanın gösterilmesi için terör bağlantısı varsa ortaya çıkarılması emrini verdim. Bu Amerika'nın herhangi bir yerinde gerçekleşebilirdi. Orlando'nun yanında olacağız. Güvenlik güçlerimiz her gün hayatlarını tehlikeye atarak bu fedekarlıkları yapıyor. Bu tüm Amerika ve eşcinsel toplum için üzücü bir gün. Burada saldırgan insanların dostlarıyla bir araya gelmeyi seçtiği bir gece kulübüne saldırdı. Burası sadce bir gece kulübü değil bir dayanışma merkeziydi. Bu saldırı kim olursa olsun, etnik kimliği, cinsel tercihi, dini ne olursa olsun terörün tüm halkı hedef aldığını bize göstermiştir."

BİREYSEL SİLAH SATIŞI

Bireysel silah satışına yönelik kontrollerin artırılması gerektiğini işaret eden Obama, "Bu olay bir saldırganın, okulda olsun ya da bir tapınak olsun ya da gece kulübünde olsun buradaki insanları katledebilmek için silah almasının ne kadar kolay olduğunu bir kez daha göstermiştir. Bu konuda engelleyici bir karar almamak hiçbir şey yapmamakla şe değerdir" ifadesini kullandı.

ABD TARİHİNDEKİ EN BÜYÜK KATLİAM

Obama, saldırının ABD tarihindeki en büyük katliam olarak tarihe geçtiğini de söyledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.