Öne Çıkanlar rusya haber abd ferhat yüksel terörist başı

ABD'den Kuzey Kore'ye 'nükleer' gözdağı

ABD Ordusu’ndan yapılan açıklamada, Pasifik Okyanusu'ndaki Guam Adası'nda bulunan hava üssünden kalkan Amerikan B-52 bombardıman uçağına bir Amerikan F-16'sı ile bir Güney Kore F-15 savaş uçağının eşlik ettiği, Güney Kore'deki Osan Hava Üssü civarında alçak uçuş yaptığı, daha sonra B-52'nin Guam'a geri döndüğü belirtildi.

Başkent Seul'un güneyindeki Osan, Kuzey Kore sınırına yaklaşık 100 kilometre uzaklıkta bulunuyor. ABD ordusunun açıklamasında, "Uçuş, Kuzey Kore'nin yakın tarihteki provokatif hareketine bir cevap niteliğindedir" denildi. Amerikalı Korgeneral Terrence O'Shaughnessy, "ABD, konvansiyonel güçlerimiz ile nükleer şemsiyemizin sağladığı caydırıcılık kapsamında, Güney Kore'yi savunma ve Kore Yarımadası'ndaki istikrarı sağlama konusundaki sarsılmaz taahhüdünü koruyor" dedi.

Kuzey Kore'deki nükleer tesislerin yakınlarında, 6 Ocak'ta meydana gelen 5,1 büyüklüğündeki depremin ardından açıklama yayınlayan merkezi televizyon kanalı, hidrojen bombası testi gerçekleştirildiğini duyurmuştu. Kuzey Kore'nin nükleer testi bölgede ve dünyada büyük tepkiye yol açmıştı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.