Öne Çıkanlar rusya haber terör örgütü abd operasyon

ABD'den PYD'ye silah yardımı
İsrail istihbaratına yakınlığı ile bilinen Debka sitesi, Irak'ın başkenti Bağdat'ta bulunan ABD'ye ait askeri üslerden geçen hafta yola çıkan silah yüklü kamyonların Suriye sınırını geçtiğini iddia etti.

Haberde Başkan Barack Obama'nın, halefi Donald Trump'ın Suriye krizinin çözümü için Rusya ve Türkiye ile anlaşma yoluna gitme hazırlığında olduğu için Kürt güçlerini silahlandırmaya karar verdiği yorumu yapıldı. Haberde Trump'ın 20 Ocak'ta yemin ederek göreve başlaması sonrasında, DEAŞ'ın Suriye'deki kalesi konumunda olan Rakka'ya yönelik ortak bir askeri operasyonun gündemde olduğu belirtildi. İddiaya göre Rakka'nın DEAŞ militanlarından temizlenmesi için düzenlenecek harekata Türk ordusu karadan, Rusya ise havadan destek verecek.

‘Trump temsilci gönderdi'

Debka, Irak ordusunun Musul'u kurtarma operasyonunda beklenen başarıyı gösteremediği belirtilirken, Trump'ın Rakka'yı Musul'dan önce DEAŞ'tan temizleyerek prestij kazanmaya çalışacağı iddiasına yer verdi. Haberde Trump'ın bölgedeki gelişmelerden anında haberdar olabilmek için Irak ve Suriye'deki Kürt bölgelerine emekli Amerikan askerlerinden oluşan ‘temsilcilerini' gönderdiği de ifade edildi. Debka, Moskova ve Ankara'nın, Kürtlere gönderilen silahları casus uçaklarla takip ettiğini, her iki başkentin de konvoyları militanların eline ulaşmadan vurma ihtimalini göz önünde tuttuğunu yazdı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.