Öne Çıkanlar abd terör örgütü operasyon haber diyarbakır

ABD'den Rusya'ya siber saldırı suçlaması
 ABD İç Güvenlik Bakanlığı ve Seçim Güvenliğiyle İlgili Ulusal İstihbarat Direktörlüğü’nden yapılan ortak açıklamada, “ABD İstihbarat Komitesi (USIC), son dönemlerde ABD vatandaşlarını ve kurumlarını tehlikeye atan elektronik postaların yayınlanmasına Rus hükümetinin yönettiğine emin” dendi.

Açıklamada, son dönemde DCLeaks.com gibi sitelerde yer alan ve aynı zamanda Guccifer lakaplı internet korsanı tarafından sızdırılan elektronik postaların elde edilmesine dair yöntemlerin, Rusya’nın metotlarına ve motivasyonlarına uygun olduğu iddia edildi.

USIC, saldırıların ABD’deki başkanlık seçimlerine müdahale amacı taşıdığını savundu. Açıklamada ayrıca, ‘bazı devletlerin seçimlerle ilgili sistemi incelediğine dair bilgiler alındığı’ belirtildi ve bunların çoğunun Rus şirketler tarafından gerçekleştirildiği kaydedildi.

Sputniknews

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.