Öne Çıkanlar rusya haber abd ferhat yüksel terörist başı

ABD'den Rusya'yı kızdıracak plan!
ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Rusya ve Esad'ın Halep bombardımanları sona ermezse, Moskova'yla olan görüşmeleri kesme tehdidinde bulundu. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby de, Suriye'de şiddetin durmasının Rusya'nın çıkarına olduğunu söyledi ve aşırılık yanlılarının Rus kentlerine saldırabilecekleri konusunda uyarıda bulundu.

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov bu açıklamayı, 'tehdit ve şantaj' olarak nitelendirdi. ABD Dışişleri Sözcüsü Kirby, ayrıca Washington'un Suriye'de Rusya ile kararlaştırılan ateşkesin çökmesinden sonra diplomasi dışı seçenekleri ele aldığını da söyledi.

DAHA GÜÇLÜ SİLAHLA VURACAK

Sözcü detay vermese de ABD basınındaki haberlerde ABD'nin Suriyeli muhaliflere daha güçlü silahlar verilmesini içeren B Planı'nı yeniden tartışmaya başladığı öne sürdü. WallStreet Journal gazetesi, ABD'nin "Türkiye ve Suudi arabistan gibi bölgesel müttefiklerine, muhaliflere daha güçlü silah sistemleri sağlamada yeşil ışık yakmayı değerlendirdiğini" yazdı.

BEYAZ SARAY ÜZERİNDE BASKI

"ABD yetkililerine göre, yeniden başlayan ve yönetim içerisinde B Planı olarak adlandırılan planla ilgili tartışma, CIA tarafından onaylanan muhalif birliklere daha uzun mesafelerden Suriyeli ve Rus topçu mevzilerini bombalamaya imkan verecek silah sistemlerini teslim etmelerine izin verip verilmemesine odaklanıyor" denilen haberde Rusya ve Suriye'nin Halep saldırılarının hızının,Beyaz Saray üzerinde baskı oluşturduğunu ve politika yapıcılarının "önce dikkate almaya isteksiz oldukları seçenekleri ciddi olarak değerlendirmeye zorladığı" kaydedildi. Haberde, bazı ABD'li yetkililerinin artık savaş alanını etkilemek için geç kalındığını ve Esed rejimine karşı "ABD'nin doğrudan askeri eyleme geçmeyi" düşünmesi gerektiğine inandıkları bildirildi.

Milliyet

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.