Öne Çıkanlar Ömer İsi otel tanıtım filmi marcelo guedes mistura danimarka meclisi

ABD'den Suriye Kürtlerine soğuk duş!
ABD Dışişleri Bakanlığı Suriye'deki siyasal durumla ilgili çok önemli açıklamalarda bulundu. Bakanlık açıklamasında ABD'nin Suriye'deki herhangi bir özerk bir bölgeyi tanımıyoruz ifadelerini kullandı.

ABD Dışişleri Bakanlığı, Suriye’de özerk yada yarı özerk bir Kürt yönetimini tanımayacağını açıkladı. 

Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Mark Toner, başkent Washington’da düzenlediği günlük basın toplantısında, ABD’nin Suriye’de özerk yada yarı özerk bir Kürt bölgesini tanımayacağını, Suriye’nin bütünlüğünden yana olduklarını söyledi.

"SURİYE'NİN GELECEKTEKİ YAPISINA SURİYELİLER KARAR VERECEK"

Öte yandan Suriye Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Beşar el-Caferi deCenevre'de düzenlediği basın toplantısında konuya değindi. Beşar el-Caferi, “PYD’nin Suriye’nin kuzeyinde federasyon ilan etmeye hazırlandığına ait bir soruya BM’nin cevabı nettir, bütün Suriyeliler toprak bütünlüğünün önemini gayet iyi biliyor. Suriye’nin gelecekteki yapısına Suriyeliler karar verecek. Ben bu konuda açıklama yapmayacağım” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.