Öne Çıkanlar son dakika PKK rusya haber terör

ABD'den uçak krizi açıklaması! Obama değerlendirmede bulundu!
ABD Başkanı Obama ve Washington'da ağırladığı Fransa Cumhurbaşkanı Hollanda ile gerçekleştirdiği ortak basın toplantısında, Türkiye-Suriye sınırında sınır ihlali yaptığı gerekçesiyle düşürülen Rus uçağının yarattığı krizi değerlendirdi.

ABD Başkanı Barack Obama, Washington'da ağırladığı Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ile ortak basın toplantısında Rus savaş uçağının düşürülmesine ilişkin konuştu. Obama, "Olayı netleştirmeye çalışıyoruz. Türkiye'nin hava sahasını koruma hakkı vardır. Bölgede gerilimin tırmanmaması için tarafların iletişimde olmaları gerekiyor" dedi.

Obama, Rusya'nın ılımlı muhalifleri hedef almasının, Esad rejimini cesaretlendirdiği konusunda Hollande ile fikir birliğine vardıklarını sözlerine ekledi.

Obama'nın ardından söz alan Hollande, "Teröristlerin Avrupa'ya girmesini engellemek için Türkiye ile Suriye arasındaki sınırın acilen kapatılması gerektiğini" söyledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.