Öne Çıkanlar son dakika PKK rusya haber terör

ABD istihbaratı açıkladı: Rus uçağını IŞİD düşürdü

Mısır’ın Sina Yarımadası’da düşen Rus Metrojet havayollarına ait uçağın neden düştüğüyle ilgili tartışmalar ve komplo teorileri devam ediyor.IŞİD uçağı kendilerinin düşürdüğünü açıklamıştı ancak Moskova yönetimi bu konuyla ilgili çelişkili açıklamalar yaptı. Bugün de bir ABD istihbarat görevlisi IŞİD bağlantılı bir grubun bagaja bomba koymuş olabileceğini ifade etti.

Adı açıklanmayan kaynak resmi bir sonuca henüz ulaşılmadığını belirterek, ABD istihbaratı içinde “Bagaja veya uçağın başka bir yerine konulmuş patlayıcı düzenek olduğuna dair güçlü bir kanaat var” diye konuştu.

ABD’li yetkililer, Metrojet 9268’i düşüren şeyin ‘IŞİD veya IŞİD’le bağlantılı bir grubun bombası olabileceğini’ öne sürdü.

Edinilen istihbarat üzerine konuşan ABD'li bir yetkili ise Şarm el Şeyh havalimanındaki bir kişinin bombanın uçağa yerleştirilmesine yardım etmiş olabileceğini söyledi.

İNGİLTERE DE "BOMBA" DEDİ


İngiltere Başbakanlık Ofisi’nden dün yapılan açıklamada da bomba ihtimali üzerinde duruldu. Açıklamada, “Soruşturma halen devam ederken, Rus uçağının kesin olarak neden düştüğünü söyleyemeyiz. Ancak bilgiler ortaya çıktıkça, uçağın bir bombayla düşürülmüş olabileceğine dair endişelerimiz var” denildi. Başbakanlık açıklamasında bu ihtimal nedeniyle Mısır’ın Şarm el Şeyh kentinden İngiltere’ye yapılan uçuşların askıya alındığını belirtildi.

İngiltere Dışişleri Bakanı Philip Hammond da acil olarak düzenlenen kabine toplantısının ardından yaptığı açıklamada, uçakta patlayıcı olduğu ihtimalinin yüksekliğine dikkat çekti. Hammond, Şarm el Şeyh'teki yaklaşık 20 bin İngiliz'in de geri dönmesi için yardımcı olacaklarını sözlerine ekledi.

Kazayla ilgili soruşturmayı yürüten Mısırlı bir uzman, dün Reuters ajansına konuşarak, uçağın patlama sonucu düştüğüne inandığını söyledi. Adı açıklanmayan uzman, patlamaya neyin yol açtığının henüz kesinleşmediğini ve bu konuda çalışmaların sürdüğünü de de sözlerine ekledi.

IŞİD: BİZ DÜŞÜRDÜK


Öte yandan terör örgütü IŞİD’e bağlı Sina Yarımadası’nda faaliyet gösteren ‘Vilayet Sina’ grubu da dün bir açıklama yaparak, Rus uçağını kendilerinin düşürdüğü iddiasını yineledi.

Şarm el Şeyh-St. Petersburg seferini gerçekleştiren Airbus-A 321 tipi uçak geçen Cumartesi günü, havalandıktan kısa bir süre sonra 17'si çocuk, 217 yolcu ve 7 mürettebatıyla Mısır'ın Sina Yarımadası'nda düşmüştü.

Hürriyet


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.