Öne Çıkanlar esed erdoğan DAEŞ chp galatasaray

ABD jetleri Kuzey Kore'ye uçtu!

Kuzey Kore'ye ultimatom veren ABD'nin savaş jetleri ve B-1B Lancer bombardıman uçakları, Kore hava sahası yakınında uçuş gerçekleştirdi.

PENTAGON'UN YAZILI AÇIKLAMASI

Pentagon'dan yapılan yazılı açıklamada, "Bugün erken saatlerde Guam'dan kalkan ABD Hava Kuvvetlerine ait B-1B Lancer bombardıman uçakları, Okinawa'dan yanlarında katılan F-15C Eagle savaş jetleriyle birlikte uluslararası hava sahasında Kuzey Kore'nin doğu sınırında uçuş yaptı." denildi.

ABD jetlerinden Kuzey Kore'ye gözdağı uçuşu

"YILLAR ÖNCE ELE ALINMALIYDI"

Açıklamada ayrıca "Bu görev, Başkan'ın (Donald Trump), bir tehdidi ortadan kaldırmak için birçok askeri seçeneği olduğu yönündeki ABD'nin kararlı ve açık mesajının bir göstergesidir." ifadesi kullanıldı.

Trump ayrıca, "Roket adam çok daha önce Clinton ve Obama tarafından ele alınması gereken bir konuydu. Yıllar önce ele alınmalıydı ama alınmadı. Şimdi ben bu konuyla ilgileniyorum çünkü bunu halletmemiz lazım."değerlendirmesinde bulundu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.