Öne Çıkanlar son dakika rusya haber terör terör örgütü

ABD Kongresi'nde Türkiye karşıtı oturum

ABD Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesi'nde, "15 Temmuz Darbe Girişiminden Sonra Türkiye" konulu oturum yapıldı. Oturuma FETÖcü akademisyen  Ahmet Sait Yayla katıldı.

YAYLA SON ANDA EKLENDİ!

Alt komitenin internet sitesinde oturumdan birkaç saat öncesine kadar programa Stein, Makovsky ve Ognianova'nın katılacağı yazılıydı ancak son dakikada Yayla'nın da eklendiği görüldü.

''DARBENİN ARKASINDA ERDOĞAN VAR'' DEDİ


(FETÖCÜ AHMET SAİT YAYLA)

Sunumunda darbenin arkasında FETÖ elebaşı Gülen'in olmadığını savunan Yayla, Türk hükümetinin ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın darbe girişiminin arkasında olduğunu ima etti.

ABD'YE KAÇTI BİR DAHA DÖNMEDİ

Yayla'nın uzun yıllar emniyet amirliği yaptıktan sonra 2014 yılında mahkeme kararıyla Harran Üniversitesi'ne atandığı, 2015 yılının kasım ayında bir haftalık izin alarak ABD'ye gittiği ve sağlık sorunlarını gerekçe göstererek bir daha geri dönmediği belirtildi.

TÜRKİYE KARŞITLIĞI YAPTILAR

Ayrıca alt komitenin başkanı California vekili Cumhuriyetçi Dana Rohrabacher'in oturumun açılışında Türkiye'yi ve Türk hükümetini hedef alan sözleri dikkati çekti. FETÖ'nün finanse ettiği düşünülen Rohrabacher, darbe planın arkasında Feto'nun olmadığını, teröristbaşının Türkiye'ye iadesi için "somut deliller" olması gerektiğini ileri sürdü. 

YAYLA'NIN DAVETİNE BÜYÜK TEPKİ

Oturuma FETÖ'yle bağlantılı olduğu iddia edilen ve Türk pasaportu iptal edilen Yayla'nın son anda konuşmacı olarak davet edilmesini, Washington DC'deki Türk sivil toplum kuruluşlarıda tepkiyle karşıladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.