Öne Çıkanlar ahmet davutoğlu ferhat yüksel Ulaş Ansın Akbaş eyfel kulesi IŞİD; eyfel kulesi yıkıldı türk sahil güvenlik ekipleri

ABD: Kuzey Kore'yi yalanladı

ABD yönetimi, Kuzey Kore'nin nükleer deneme yaptığı iddiası sonrasındaki incelemelerin, başarılı bir hidrojen bombası patlamasıyla örtüşmediğini açıkladı.

''İDDİALAR DOĞRU DEĞİL''

Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest, günlük basın toplantısında Kuzey Kore'nin hidrojen bombası denemesinde bulunduğu yönündeki iddialarına ilişkin, yapılan ilk incelemelerin iddiaları doğrulamadığını belirterek, "Olay üzerine yapılan ilk incelemeler, Kuzey Kore'nin başarılı bir hidrojen bombası denemesi yaptığı iddialarıyla örtüşmüyor" dedi.

Earnest, "Son 24 saat içerisinde ABD hükümetinin Kuzey Kore'nin teknik ve askeri kapasitesi hakkındaki değerlendirmelerini değiştirecek hiçbir şey olmadı" değerlendirmesinde bulundu.

ABD TEYAKKUZA GEÇTİ

Kuzey Kore, nükleer merkez yakınlarında meydana gelen 'yapay sismik hareketliliğin' ardından hidrojen bombası test ettiğini duyurmuş, ülkenin bilinen 4. nükleer denemesi olan bu adım, bölge ülkeleri ve ABD'yi teyakkuza geçirmişti.

'Önemli ve özel' ​açıklamada, "Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti'nin ilk hidrojen bombası testi, İşçi Partisi'nin stratejik kararlığına dayalı olarak, 6 Ocak 2016'da 10.00'da başarıyla gerçekleştirilmiştir" ifadesi kullanılmıştı. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.