Öne Çıkanlar esed erdoğan chp DAEŞ son dakika haberleri

ABD'li askerlerinin o fotoğrafı alay konusu oldu

Operasyona katılan Irak askerlerine destek vermek için Kayyare’deki hava üssünde konuşlanan ABD askerleri, iki gündür süren DEAŞ saldırılarını ‘yere yatarak’ karşıladı. DEAŞ’ın taarruzu üzerine alarm durumuna geçen üste, askerler, panik ve korku dolu anlar yaşadı. Süren operasyona dair yeni soru işaretleri doğuran görüntüler, ABD askerlerini alay konusu yapacak cinsten.

Dün gerçekleşen DEAŞ’ın iki canlı bomba saldırısında, Irak askerlerinin hayatını kaybettiği ve 7 hummer cipin telef olduğu öğrenildi. Cepheye 20km uzaklıktaki Kayyare üssünde Irak, Amerika ve Fransa askerleri bulunuyor. 24 saat top atışı yapılan kampta 40km uzaklıktaki hedefleri vurabilen tam otomatik özel Fransız Sezar topları kullanılıyor. Doktor, mühendis ve güvenlikten sorumlu askerlerin beton duvarlar arasında “yaşam alanı” adını verdikleri odalarda uyudukları askeri kampta, yabancı askerler sahaya inmiyor. Üste nöbeti, dışarıda bekleyen ve yatan Irak askerleri tutuyor.

Öte yandan üsse çok yakın noktalarda terör örgütü petrol kuyularını yakarak koalisyon uçaklarının görüş alanını kapatmaya çalışıyor.

Kayyare’deki üste Irak, Amerika ve Fransa askerleri bulunuyor. ABD ve Fransız askerleri içeride saklanırken nöbeti dışarıda açık hedef halinde Iraklı askerler tutuyor. Diğer yandan da dumanlar ve çatışmalar arasında Iraklılar yaşamlarını sürdürmeye çalışıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.