Öne Çıkanlar rusya haber terör örgütü abd operasyon

ABD PYD'yi desteklemeye devam ediyor!
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, başkent Washington'da düzenlediği basın toplantısında, konu ile ilgili kendisine yöneltilen soruları yanıtladı.



Kirby, Türkiye'nin YPG'yi terörist olarak gördüğünü bildiklerini, ancak ABD'nin YPG'yi terörist olarak görmediğini söyledi.

Kirby, "Türkiye'nin, YPG ile ilgili endişelerini anlıyoruz. Ancak YPG, IŞİD ile mücadelede en başarılı güçlerden biri. Biz onları terörist örgüt olarak görmüyoruz ve kendilerini desteklemeyi sürdüreceğiz" diye konuştu.

ABD 20 ASKERİ DANIŞMAN GÖNDERDİ




Öte yandan Yerel Koordinasyon Komitesi'nin (YKK) açıkamasına göre, ABD, PYD kontrolündeki Kobani'ye (Ayn el Arab), örgüte bağlı güçlerin Fırat nehrinin batısında Halep'e bağlı Mümbiç'e düzenleyeceği operasyon için 20 askeri danışman gönderdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
koalisyon 8 yıl önce

Esed+Rusya+ABD+PYD/YPG+PKK koalisyonu koridoru Kürtlere vererek Türkiye'nin yolunu tıkamak için çalışıyorlar. ABD dost değil!