Öne Çıkanlar esed chp DAEŞ son dakika haberleri ahmet davutoğlu

ABD sokaklarında Trump öfkesi!

Tarihi bir seçimi geride bırakan ABD'den dün Portland gibi bazı şehirlerde başlayan protestolar yayılıyor. Cumhuriyetçi aday Donald Trump'ın ABD başkanı seçilmesiyle biten seçim sonuçlarına kızan on binlerce kişi, 'Bizim başkanımız değil', 'Bugün değil' sloganları atarak yürüdü.

CNN televizyonu, New York'taki eylemlere en az beş bin katıldığını polisten aldığı bilgiye dayanarak paylaşıyor. Protestonun adreslerinden biri, kentin en merkezi meydanında bulunan Trump Tower önüydü. Göstericilerin taşıdığı birçok pankartta Trump'a küfür edildiği görüldü.



Bazı eylemciler Beyaz Saray'ın etrafına gelerek benzer sloganları attı.

Kaliforniya'daki eylemlerin en büyüklerinden biri Berkeley Lisesi bahçesinde bin 500 öğrenci ve öğretmenin katılımıyla gerçekleşti. İlerici politikalarıyla tanınan kentteki eylemciler, buradan Kaliforniya Üniversitesi'ne doğru yürüdü.

'BU SOYTARIYI SEÇEREK...'

Eyleme katılan kadın öğrencilerden biri "Bu soytarıyı seçerek 1950'lere geri döndük. Trump bize ne kadar fazla nefret ve cehalet olduğunu gösteriyor" dedi.

Los Angeles'ta ise çoğu Latin kökenli yüzlerce öğrenci belediye konağına yürüdü. İspanyolca 'Örgütlü bir halkı hiçbir kuvvet yenemez' sloganı atan öğrenciler 'Irkçılığı desteklemiyorum', 'Göçmenler Amerika'yı yeniden yüceltecek' ve 'Benim başkanım değil' pankartları açtı.

Okul yetkilileri, öğrencilerin önemli bir kısmının ailesinin ABD'ye yasal yollarla girmediğini ve sınırdışı edilme endişesi yaşadıklarını söyledi.
Eyleme örgütleyen öğrencilerden Stephanie Hipolito, "Çocuklar sınırdışı edilme korkusuyla yaşayamaz. Bizler suçlu değiliz, uyuşturucu kaçakçısı değiliz. Bizler Amerikan rüyasını herkes kadar arzulayan çalışkan insanlarız" dedi.

Texas ve Seattle'da da benzer yürüyüşler düzenlenirken Arizona, Massachusetts, Illinois ve eyaletlerinde de benzer protestolar planlanıyor.


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
tramp 7 yıl önce

derin kaygı duyuyoruz :)))