Öne Çıkanlar flaş haber Fenerbahçe başakşehir Sabah Gazetesi yazarı Emre Aköz İlyas İlbey CHP rusya

ABD yapımı dizide Türkiye için büyük hata!

Dizinin pazar günü yayınlanan ve büyük beğeni toplayan son bölümü 'A False Glimmer'da, Türk vatandaşı Numan Almanya'dan sınır dışı edilme tehlikesiyle karşı karşıyadır. Hürriyet'in haberine göre Laura, Numan sınır dışı edilmesin diye yetkililere "Onu sınır dışı edemezsiniz. Çünkü Türkiye'de idam var" der.

i100.independent.co.uk'nin haberine göre; dizi senaryosundaki ‘idam’ hatası İstanbul merkezli ‘The Kebab and Camel’ sitesinin dikkatinden kaçmadı.

Site editörü Beybin Somuk, i100.co.uk'e yaptığı açıklamada son bölümdeki senaryo hatasına şöyle dikkat çekti:

"Ben dizinin hayranıyım ve bu bölüm benim için gerçek bir hayal kırıklığıydı. Numan adlı bir Türk vatandaşı var. Meslektaşı Laura, Alman yetkililere onu sınır dışı edemeyeceklerini, çünkü Türkiye'de idam olduğunu söylüyor. Fakat 2004'ten bu yana Türkiye'de idam yok. Son infaz ise 1984'te gerçekleştirildi. Bu, ‘Homeland’ gibi büyük bir dizi için utanç verici bir şey."

Avrupa Konseyi üyesi olan Türkiye, ölüm cezasını tamamen kaldıran Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin 13'üncü Protokolü'nü Şubat 2006'da imzalamıştı.

Hürriyet

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.