Öne Çıkanlar rusya haber abd mahmut uslu fenerbahçe haberleri haber botu

ABD'yi bu kez "Jonas" vurdu! Kar fırtınası can almaya devam ediyor...
ABD kar fırtınasıyla boğuşuyor... Georgia'da Massachusetts'e kadar 66 milyon kişinin yaşadığı bölgede etkili olan kar fırtınası yüzünden 8 bin 300 uçuş iptal edilldi. Buzlanma kaynaklı kazalar ve soğuk havanın etkisiyle 10 kişi yaşamını yitirdi.

FIRTINA ALARMI

ABD Ulusal Meteoroloji Dairesi, Başkent Washington'ın ardından New York kentinin tüm ilçeleri, Hudson ve Westchester County ile New Jersey'ye bağlı Essex ve Union County'de de pazar sabahı yerel saatle 07.00'ye kadar kar fırtınası alarmı verdi.

RÜZGARIN ETKİSİ 45 KİLOMETRE



Yoğun kar yağışı ve kar fırtınası nedeniyle görüş mesafesinin bir metrenin altına düşeceği belirtilirken, rüzgarın saatteki hızının 50 kilometreye çıkacağı belirtildi. Kar fırtınasının etkili olduğu New York'ta hava sıcaklığı eksi 4 derece olarak kaydedilirken, rüzgarın saatteki hızı 45 kilometreye çıktı.

NEW YORK'TA SEYAHAT YASAĞI

New York Valisi Andrew Cuomo kentte yerel saatle 14.30'dan itibaren seyahat yasağı getirildiğini duyurdu. Long Island'daki otoyollarda da geçerli olacak seyahat yasağının gece yarısına kadar devam edeceği belirtildi. New York Belediye Başkanı Bill de Blasio da düzenlediği basın toplantısında, kentin en kötü 5. kar fırtınasıyla karşı karşıya olduğunu ve halkın hava durumunu ciddiye alması gerektiğini bildirdi. Blasio, açıklamasında özellikle buzlanma ve rüzgarın tehlikeli olduğunu belirtti.

"JONAS" FIRTINASI



ABD'liler bu fırtınaya "Jonas" adını taktı.. 2005 yılında meydana gelen ve tarihini en büyük kasırgalarından biri olarak kayıtlara geçen "Katrina" kasırgasının Ruslar tarafından HAARP teknolojisiyle yapıldığı ve ABD'lilerin bu yüzden kasırgaya "Katrina" adını verdikleri ileri sürülmüştü...

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.