Öne Çıkanlar türkiye ışid terörist YÖK IŞİD kara operasyonu

ABD’den itiraf gibi açıklama geldi:" Türkiye'ye karşı yürüttüğümüz ikili oyunda zorlanıyoruz"

ABD’den itiraf gibi açıklama geldi! ABD’nin IŞİD ile mücadele temsilcisi John Allen “YPG – Türkiye arasında oynadıkları ikili oyunda” zorlandıklarını söyledi. John Allen’dan flaş açıklamalar...

ABD Başkanı Barack Obama’nın terör örgütü DAEŞ’e  karşı küresel koalisyon için özel temsilcisi John Allen, DAEŞ ile mücadelede, Türkiye ile işbirliği içerisinde bulunulurken Suriye’de YPG güçlerine verilen desteğin kendilerinin karşı karşıya bulunduğu “en karmaşık zorluklardan” biri olduğunu söyledi. “Bu, şu anda yüz yüze kaldığımız en çok kompleks zorluklardan biri” ifadesini kullanan Allen, Suriye’de Kürt unsurların Kobani’nin savunulmasında önemli bir rol üstlendiğini öne sürerek, Türkiye’nin de hava üslerini koalisyonun kullanımına açmasının ardından PKK’nın şiddet eylemlerini başlattığını gördüklerini anlattı.

YPG İLE ÇALIŞIYORUZ

Allen, PKK’nın bir terör örgütü olduğunu, Türkiye’nin bu örgüte karşı mücadelesini desteklediklerini ve Türklerin kendilerini savunmak için adımlar attığını belirttiği konuşmasında YPG’yi ise PKK’dan ayrı tutmaya gayret etti. Allen, “PYD ve silahlı kolu YPG’yle ilişkilerimizi, herhangi bir taraftan saldırı olmadığı sürece korumak adına çok kırılgan bir diplomatik süreçte Türklerle birlikte çalıştık. Türkiye, PKK’nın saldırıları karşısında kendini koruma girişiminde bulunuyor ve aynı zamanda bizim YPG ile ilişkimizi yönetmek istiyor. Bu noktada onlarla iyi çalıştığımızı düşünüyorum” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.