Öne Çıkanlar rusya haber abd ışid uçak

AİHM'nin başörtüsü takıntısı! Başörtülü kadının başvurusunu reddetti!
Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM), Fransa'da başörtüsüyle çalışmak istediği için iş sözleşmesi yenilenmeyen kadının başvurusunu haksız buldu.

Strasbourg'da bulunan AİHM, Paris yakınlarındaki Nanterre Devlet Hastanesi'nin psikiyatri servisinde sosyal hizmet görevlisi olarak çalışan Fransa vatandaşı Christiane Ebrahimian'in, başörtülü çalıştığı için sözleşmesinin yenilenmemesi üzerine yaptığı başvuruyu karara bağladı.

Mahkeme, Ebrahimian'in başvurusunu haksız bularak herhangi bir ayırımcılığa uğramadığına karar verdi.

Ebrahimian, hastalar tarafından, başörtülü çalıştığı gerekçesiyle hastane yönetimine şikayet edilmiş, bunun üzerine yönetim de Ebrahimian'dan başörtüsünü çıkarmasını istemişti. Bu talebi reddeden Ebrahimian'ın sözleşmesi ise 2000 yılında yenilenmemişti.

Paris'te yaşayan Ebrahimian, olayın ardından Fransa'daki iç hukuk yollarını denemiş ancak bir sonuç alamayınca ayrımcılığa maruz kaldığı gerekçesiyle AİHM'e başvurmuştu.

Fransa'da kamu çalışanlarının laiklik ve tarafsızlık ilkesi gereği, dini inançlarını ifşa edecek her türlü obje ve sembolü taşıması yasak.  

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.