Öne Çıkanlar ahmet davutoğlu rusya çatışma fenerbahçe haber

Alman sırlarını deşifre edenlere acımadı

Almanya'da federal savcılık, patlayıcı maddeler üreten bir şirkette çalışan 54 yaşındaki Thomas M. ile bir silah şirketinde şube müdürü olan 59 yaşındaki Martin M'nin devlet sırlarını ifşa ettikleri iddiasıyla gözaltına alındığını duyurdu. 

SAVUNMA BAKANLIĞININ GİZLİ BELGELERİNİ İFŞA ETTİLER

İddianamede Thomas M'nin "gizli" ibareli Almanya Savunma Bakanlığının bütçe planlarının yer aldığı belgeye sahip olduğu ileri sürüldü. 

Ayrıca bu iki kişinin birbirini tanıdığı ve Thomas M'nin 2016'da belgenin bir kopyasını Martin M'ye verdiği iddia ediliyor... 

Hatta iddianameye göre Martin M daha da ileri giderek elindeki belgenin kopyasını çalışanlarına ve amirine de dağıttı. Martin M'nin işvereninin Alman ajanı olduğu ortaya çıkmasının ardından bu konuda soruşturma başlatıldığı belirtildi. 

BELGEYE NASIL ULAŞILDIĞI BİLİNMİYOR

Mahkemeden yapılan açıklamada, Thomas M'nin bu belgeye nasıl ulaştığının henüz çözülemediğinin altı çizildi.

Martin M. ve Thomas M'nin ise 26 Ocak'ta tutuklanarak hapishaneye gönderildikleri belirtildi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.