Öne Çıkanlar esed chp DAEŞ komplohaber Birand

Alman tornadoları geceleri keşif uçuşu yapamıyor

Almanya’nın IŞİD’e karşı mücadelede uluslararası koalisyona destek olmak amacıyla İncirlik Üssü’ne gönderdiği tornada keşif uçaklarının gece uçmalarının sakıncalı olduğu öne sürüldü.

Ordu sözcüsü doğruladı

Alman Bild gazetesi, uçakların kokpit ışıklarının yaptığı yansıma nedeniyle pilotların rahatsız olduğu, gece uçuşlarına katılmadıkları ve sadece gündüzleri keşif yaptıklarını yazdı. Gazete, bir ordu sözcüsünün durumu doğruladığını ve kısa sürede çözülmesi için çalışıldığını aktardı.

Gündüz sorun yaşanmıyor

Tornadolarda bu problemin ASSTA-3 yazılımıyla donatılması sonrasında ortaya çıktığı belirtilen haberde, gündüz yapılan keşif uçuşlarının ise sorunsuz sürdüğü yer aldı.

Ocak ayının ilk haftası başlamıştı

Almanya, Paris saldırılarının ardından Fransa’ya destek olmak amacıyla IŞİD’e karşı mücadelede 6 tornado keşif uçağı ile birlikte bölgeye bir fırkateyn, tanker uçağı ve bir askeri uydu ile yaklaşık bin 200 dolayında asker göndermişti. Gönderilen tornadolar ise Ocak ayının ilk haftasında Suriye ve Irak üzerinde IŞİD mevzilerine yönelik keşif uçuşlarına başlamıştı. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.