Öne Çıkanlar rusya haber abd ışid uçak

Almanların ağzı açık kaldı: Dev projlere şaşırtan övgü!
Almanya'nın önde gelen gazetelerinden Frankfurter Allgemeine Zeitung, İstanbul'da yapımları süren mega projeleri öven haber yayına sundu.
Gazetenin "Boğaziçi'nin dünya inşaat şampiyonları" başlığıyla yayımlanan haberinde, İstanbul'da gerçekleştirilmekte olan Üçüncü Havalimanı, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Avrasya Tüneli gibi büyük projeler tanıtılarak, bunların dünyadaki en büyük projeler arasında yer aldığı ifade edildi.
Haberde ayrıca, "Tahmin edilemeyen büyüklükteki köprüler, nefes kesici bir şekilde yapılan tüneller ve dünyanın en büyük havalimanlarından biri. Tüm bunlar, gelecek yıllarda dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına girmeye çalışan Türkiye'nin mega projeleri. Muhtemelen dünyanın hiçbir yerinde bu denli büyük ve heyecan verici altyapı projeleri üzerinde çalışılmıyor."



3. HAVALİMANI'NI 90 MİLYON YOLCU KULLANACAK
İstanbul'daki deprem olasılığının bile bu büyük projeleri durduramadığı belirtilen yazıda, "Şehirler her zaman doğal ulaşım yollarının kıyısında kurulmuştur. Ancak sadece su yollarının değil, kıtaların da köprü ve tünellerle bağlanması sadece İstanbul'a mahsustur. İstanbul, dünyada 2 kıta üzerine kurulu tek şehirdir"ifadelerine yer verildi.
İstanbul'da inşa edilmekte olan yeni havalimanının 3 terminalinden ilkinin 2018 yılının ilkbaharında açılmasının planlandığı ve buradan her yıl 90 milyon yolcunun geçeceği, havalimanının tümüyle tamamlanmasından sonra bu sayının 160 milyona yükseleceği aktarılan yazıda, Frankfurt havalimanındaki yıllık yolcu sayısının bile 60 milyon olduğu vurgulandı.
Yaklaşık 80 milyon metrekarelik bir alan üzerine kurulmakta olan havalimanının,Avrupa ve Asya ülkelerine uygun konumundan dolayı gelecekte en önemli havalimanlarından biri haline geleceğine dikkat çekilen haberde, proje tamamlandığında buradan gerçekleştirilecek mal taşımacılığı kapasitesinin de yılda 6 milyon ton olacağı belirtildi.

DÜNYADA İLK SIRADA
Havalimanına gidecek çevre yolları inşaatının da yoğun şekilde sürdüğü, buradan Bursa ve İzmir'e ulaşımın da kolaylaşacağı anlatılan yazıda, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün de 59 metrelik genişliği ve bin 408 metrelik uzunluğuyla dünyanın en mükemmel şekilde hazırlanan köprüsü olduğu, toplam 83 bin 72 metrekarelik tabliyeleriyle de dünyada ilk sırada yer aldığını açıklandı.




TÜNEL UZMANLARININ TAKDİRİNİ KAZANIYOR
Avrasya tünelinin de 3,4 kilometrelik uzunluğuyla dünyadaki tünel uzmanlarının takdirini kazandığını da belirtilen yazıda, tünelin, 13,60 metrelik çapı ve 2 katta yer alan çifter şeritleri ile Marmara Denizi'nin yaklaşık 100 metre derinliğinde kurulmakta olduğu ifade edildi.



Kaynak: Yeniakit

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.