Öne Çıkanlar türkiye suriye erdoğan putin son dakika

Almanya'da siyasi kriz kapıda

Almanya'da yapılan seçimlerde Angela Merkel hüsranla zaferi aynı anda yaşadı. Merkel'in partisi bir önceki seçime göre yüzde 8.6'lık oy kaybı yaşadı.

Martin Schulz'un partisi ise; yüzde 5.2'lik kayıpla oyların yüzde 20.5'ini alarak seçimin diğer kaybedeni oldu.

IRKÇI OYLAR ARTTI

Almanya'daki seçimin en büyük kazananı ise aşırı sağcı AfD oldu. Seçim sarhoşu AfD lideri Alexander Gauland, "Merkel'i kovalamaya devam edeceğiz" dedi.

Almanya'da siyasi kriz kapıda

SİYASİ BELİRSİZLİK VAR

İki dönemdir devam eden "büyük koalisyon"un Sosyal Demokratlar'ın oy kaybı yaşamasının en büyük nedeni olduğunu iddia eden Schulz artık hükümette yer almayacaklarını duyurdu.

Bu durumda iktidarı bırakmak istemeyen Başbakan Angela Merkel'in önünde sadece bir seçenek kalıyor.

Almanya'da siyasi kriz kapıda

JAMAİCA KOALİSYONU

"Kardeş partiler" Hristiyan Demokrat Birlik ile Bayern eyaletinde büyük oy kaybı yaşayan Hristiyan Sosyal Birlik, bir dönem sonra yeniden meclise giren Hür Demokratlar FDP ile Cem Özdemir'in eş başkanlığını yaptığı Yeşiller'le koalisyon kuracak.

CDU'nun siyah, FDP'nin sarı ve Yeşiller'in yeşil renklerinden dolayı Alman kamuoyunda "Jamaika" koalisyonu olarak nitelendirilen olası hükümetin nasıl kurulacağı tartışılmaya başlandı.

Almanya'da siyasi kriz kapıda

2 YIL SÜRER

Almanya'nın muhafazakar gazetezi Frankfurter Allgemeine Zeitung, "Jamaika" koalisyonuna 2 yıllık ömür biçti.

Almanya'da siyasi kriz kapıda

YENİ BİR SEÇİM İDDİASI

Almanya'daki seçim uzmanları, Hristiyan Birlik partileri ile Yeşiller ve Hür Demokratlar'ın özellikle enerji, ekonomi ve sosyal devlet konularında anlaşmalarının zor olacağını bu nedenle yeni bir seçimin bile göndemle olduğunu savunuyor.

Hür Demokratlar FDP'nin lideri Christian Lindner üç partinin koalisyon kurabileceğini ve yeniden seçimlere gitmenin ülke için yararlı olmayacağını söyledi.

Almanya'da siyasi kriz kapıda

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.