Öne Çıkanlar flaş haber Fenerbahçe başakşehir Sea Pearl Ataköy afrika galatasaray konyaspor

Almanya'dan Adil Öksüz adımı! İşte o gelişme
Almanya Şansölyesi Angela Merkel, alınan kararı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a bizzat iletti. Almanya genelinde Adil Öksüz'ün aranmaya başladığını söyledi.


ERDOĞAN MERKEL DÜN GÖRÜŞMÜŞTÜ


Cumhurbaşkanlığı kaynaklarının verdiği bilgiye göre telefon görüşmesinde, ikili ilişkiler ve Suriye ekseninde bölgesel gelişmeler ele alındı. Türkiye, Rusya ve İran’ın katılımıyla 22 Kasım 2017 tarihinde gerçekleşen Soçi zirvesi hakkında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Şansölye Merkel ile bilgi paylaşımında bulunduğu görüşmede, mülteciler konusuna da değinildi. Şansölye Merkel, Suriyeli mültecilerle ilgili olarak Türkiye’ye taahhüt edilen AB yardımlarının ulaştırılmasının hızlandırılması için çalışacağını belirtti.

İki lider, başta PKK olmak üzere tüm terör örgütleriyle mücadelede işbirliğinin önemine işaret ettiler. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Şansölye Merkel’in, Almanya’da hükümeti kurma çalışmalarının  neticelenmesinin akabinde, üst düzey iikili temaslara ivme kazandırılması konusunda da mutabık kaldıkları kaydedildi.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.