Öne Çıkanlar ahmet davutoğlu ferhat yüksel Ulaş Ansın Akbaş eyfel kulesi IŞİD; eyfel kulesi yıkıldı rusya dışişleri

Almanya Dışişleri Bakanı Kıbrıs meselesini kaşıyor! KKTC Cumhurbaşkanı için skandal ifadeler kullandı

Kıbrıs’ı ziyaret eden Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, Rum lidere Kıbrıs Cumhurbaşkanı, KKTC Cumhurbaşkanı'na da toplum lideri olarak davet yapınca, diplomatik bir skandala imza attı. KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı skandala tepki olarak Steinmeier’in ara bölgede düzenlediği resepsiyona katılmadı.

Müzakere sürecine destek vermek amacıyla Ada'ya gelen Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, iki liderle ayrı ayrı görüştü. Almanya Dışişleri Bakanı, iki kesimi birbirinden ayıran yeşil hatta bir resepsiyon düzenleyerek iki lideri buluşturmak istedi.

Steinmeir, Rum lider Nikos Anastasiades’e gönderdiği davette kendisini Kıbrıs Cumhurbaşkanı olarak niteledi. Buna karşılık KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’yı toplum lideri sıfatıyla davet etti.

Birleşmiş Milletler tarafından yürütülen müzakerelerde, siyasi eşitlik gereği iki lider de "toplum lideri" sıfatıyla anılıyor. Kıbrıs sorununda yer alan tüm diplomatlar, Birleşmiş Milletler’in koyduğu bu kurala hassasiyetle uyuyor.

Alman Dışişleri Bakanı'nın neden olduğu diplomatik skandal üzerine Cumhurbaşkanlığı bir açıklama yaptı.

Açıklamada "Kıbrıs’ta iki taraf arasında eşit statüye özen gösterilmesi gerektiği bilinen bir gerçekliktir. Bu hususun iki tarafa yapılan hitaplarda da göz önünde bulundurulduğu bilinmektedir. Bunlara dikkat edilmesi Alman Elçiliği’ne iletildiği halde, tatminkar bir yanıt alınamamıştır” denildi.

Açıklamanın devamında, "taraflardan birinin "Cumhurbaşkanı", diğerinin de "toplum lideri" olarak anılacağı bir etkinliğe, Cumhurbaşkanımız katılmayı uygun görmemiştir" ifadeleri kullanıldı.



Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.