Öne Çıkanlar son dakika PKK rusya haber terör

Almanya Dışişleri Bakanı Steinmeier'den PKK açıklaması!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun telefonda beklettiği ve daha sonra konuşmadığı Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, terör örgütü PKK'nın ve Türkiye'deki diğer aşırı örgütlerin Almanya'da yasak olduğunu söyledi.

Steinmeir'a Türk yetkililerin, Avrupa Birliği (AB) ve Almanya'nın, PKK ve FETÖ ile mücadelede Türkiye'ye yeterince destek vermediğini ifade ettiği söylendi. Steinmeir şu açıklamaları yaptı;

"Türk mevkidaşımın, Almanya'nın bir biçimde PKK'yı desteklediğine ilişkin iddialarını bize yönelttiğini bu sabah okudum. Bunun tersinin doğru olduğunun Ankara'da da bilindiğine inanıyorum. PKK ve Türkiye'deki diğer aşırı örgütler bizim burada terör örgütü olarak yasaktır. Onlar cezai takibat altındalar. Bundan dolayı Ankara'dan bugün Almanya'ya yönelik dile getirilen iddiaları anlayamıyorum. İddiaların tekrarlanması bunu doğru yapmaz."

Steinmeier ayrıca, "Ben birçok kez Alman kamuoyunda ve Türk mevkidaşıma da Türk kamuoyunun demokratik kurumları ve özellikle parlamentoyu savunduklarına büyük ölçüde saygı duyduğumuzu ifade ettim. Şunu da ekledim, darbe girişiminin siyasi ve yasal olarak araştırılmasını anlıyorum ve biz de öyle yapardık. Hepsi birbirine bağlıdır ancak bunun hukuk devleti kurallarına uygun yapılmasının söylenmesinin de buna bağlı olduğuna inanıyorum." ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.