Öne Çıkanlar rusya haber abd ışid uçak

Almanya'ya Türkiye dışında ilk tepki!
Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı Basın Sözcüsü Hikmet Hacıyev, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, tarihin sahteleştirilmesinin ve siyasi amaçlarla kullanılmasının kabul edilemez olduğunu vurguladı.

HOCALI VURGUSU

Bundestag'ın, Ermenistan'ın Azerbaycan topraklarını işgal altında tutmasına kayıtsız kaldığını hatırlatan Hacıyev, açıklamasında şunları söyledi:

"İşgal altındaki Azerbaycan topraklarında Ermenistan'ın 1 milyondan fazla Azerbaycanlıya karşı uyguladığı kanlı etnik temizliğe, Hocalı Soykırımı'na kayıtsız kalındığı halde 101 ilde meydana geldiği iddia edilen, sahteleştirilmiş bir konuyla ilgili karar kabul edilmesi çifte standartların açık örneğidir. Bu tarihi sahtekârlık örneğine parlamento düzeyinde görüş bildirilmesi Almanya kamuoyunu ve uluslararası toplumu yanıltmaya hizmet ediyor."

Hacıyev açıklamasında Bundestag'ın kararını "kasıtlı ve ön yargılı bir karar" olarak gördüklerini bildirdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Emrah turgut 8 yıl önce

Helal valla boşa demiyoruz türkün türkten başka dostu yoktur...