Öne Çıkanlar türkiye terörist ışid IŞİD kara operasyonu yunus mallı türkiye

Ankara saldırısı eski istihbaratçı paşadan olay tespit
Milliyet gazetesi yazarı Melih Aşık, bugün köşesinden  Eski Genelkurmay İstihbarat Daire Başkanı İsmail Hakkı Pekin'in Ankara saldırılarına ilişkin değerlendirmelerine yer verdi. 

Terör saldırılarının planlanma aşamasında istihbarat örgütlerince durdurulması gerektiğinin altını çizen Pekin, "İstihbarat örgütlerinin daha bombalı araç kiralanırken durumu fark etmesi ve polise haber vermesi gerekir" dedi. 

Türkiye'nin CIA, MOSSAD, KGB gibi yabancı istihbarat örgütlerinin cirit attığı bir bölgeye dönüştüğünü de iddia eden Pekin, şunları söyledi:

“Milli İstihbarat Teşkilatı, askeri istihbarat, Emniyet istihbaratı yeni baştan ele alınmalıdır. Türkiye’de istihbarata karşı koyma ve güvenlik maalesef yoktur. Kontr-istihbarat dediğimiz karşı istihbarat maalesef yoktur. Türkiye içerisinde cirit atan yabancı ajanların, yabancı istihbarat elemanlarının, onlar adına çalışan haber kaynaklarının, onlar adına çalışan kişilerin sabotajlarının veya diğerlerinin haddi hesabı yoktur ve bu konu maalesef ne MİT tarafından, ne Emniyet istihbarat tarafından, ne askeri istihbarat ya da jandarma istihbarat tarafından doğru dürüst takip edilmemektedir. Türkiye aslında, karşı istihbarat yeterli olmadığı için yabancı istihbaratçıların çalışma yaptığı bir cennettir.

İsmail Hakkı Pekin

GEÇMİŞ OLSUN!CIA, MOSSAD, KGB gibi örgütlere bu kadar büyük bir hareket alanı bırakırsanız... Geçmiş olsun... Sizin PKK ya da IŞİD militanı sandığınız kişiler pekala bu istihbarat örgütleri tarafından kullanılıyor olabilir. Terör silahını onlar da kendi siyasetleri için kullanır. Ve siz bunu katiyen fark edemezsiniz.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.