Öne Çıkanlar rusya flaş haber Fenerbahçe başakşehir Sabah Gazetesi yazarı Emre Aköz Nusaybin ilçesi

Türkiye ile yeni fasıl açılmamasının istendiği tasarı Fransa'nın Strasbourg kentinde AP Genel Kurulu'ndaki oturumda oylanarak kabul edildi. Tasarı aralık ayı içinde biraraya gelecek olan AB liderlerine verilecek. Kararın hukuken bağlayıcılığı bulunmuyor ancak üye ülkeler üzerinde siyasi etkileri olması kaçınılmaz.

ERDOĞAN'IN LOZAN ANLAŞMASI SÖZLERİ ÖNERGEDE

Lozan Anlaşması ile ilgili önerge ise AP'deki en büyük siyasi grup Avrupa Halk Partisi (EPP) tarafından sunuldu. Son dönemde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Lozan Anlaşması ile ilgili söyledikleri de bir önergeyle tasarıya eklendi.
 

AP Erdoğan'ın Lozan açıklamalarından endişeli

"AÇIKLAMALAR KAYGI VERİCİ"

Genel Kurul'da kabul edilen bu önergede ise, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın son dönemde Lozan Anlaşması ile ilgili açıklamalarının kaygı verci olduğu belirtildi.

EPP tarafından verilen değişiklik önergesinin kabulüyle metne dahil edilen paragrafta Erdoğan'ın Lozan Antlaşması’nı tartışmaya açan açıklamalardan ciddi endişe duyulduğu açıklandı. Bu antlaşmanın modern Türkiye’nin sınırlarını belirlediği ve bölgedeki "barış ve istikrarın" korunmasına yardımcı olduğu vurgulandı. 

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?



Beştepe'deki muhtarlara hitap eden Erdoğan, "Tarihte bize ne yaptılar. 1920'de bize Sevr'i gösterdiler, 1923'te Lozan'a bizi razı ettiler. Birileri de Lozan'ı zafer diye yutturmaya çalıştı. Her şey ortada.

İşte şu an Ege'yi görüyorsunuz değil mi? Bağırsan sesinin duyulacağı adaları biz Lozan'da verdik. Zafer bu mu?

Oralar bizimdi. Oralarda bizim camilerimiz, mabetlerimiz var ama şu anda hala Ege'de kıta sahanlığı ne olacak, havada, denizde ne olacak bunları konuşuyoruz, hala bunun mücadelesini veriyoruz.

Niye? İşte o anlaşmada masaya oturanlar sebebiyle. O masaya oturanlar, o anlaşmanın hakkını vermediler. Veremedikleri için şimdi onun sıkıntısını biz yaşıyoruz." açıklamalarını yapmıştı.


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.