Öne Çıkanlar eray ucuzal barbaros şansaş spotlight filmi ittihat terakki salyangoz kremi

Asteroid dünyayı sıyırıp geçecek! Peki bu gökyüzü olayı dünyamız için tehlikeli mi?
Bugün büyük bir Asteroid dünyayı sıyırıp geçecek. Peki bu gözyüzü olayının dünya için tehlikesi var mı? Göktaşı dünyaya düşebilir mi? Son olarak 2013 yılında Rusya’da 20 metre çapında bir astreoid düşmüş ve 1 kişiyi yaralamıştı. 

Astreoid'in bugün TSİ 20:00'de dünyanın yakınından geçmesi bekleniyor. "2015 tb145" isimli asteroid, dünyaya 480 bin kilometre kadar yaklaşacak. 400 metre çapındaki astreoid, dünyanın yanından saniyede 35 kilometre hızla geçecek.

Bu karşılaşma sırasında gökbilimciler, uzun bir aradan sonra bir asteroid'i ilk kez bu kadar yakından görüntülemeyi hedefliyor. 2013 yıllında Rusya'ya 20 metre çapında bir astreoid'in düşmesi sonucu evlerin camları kırılmış ve binden fazla kişi yaralanmıştı.

Küçük göktaşları sık sık dünyaya düşüyor ancak bunlar atmosfere girdikten sonra parçalanarak yok oluyor.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.