Öne Çıkanlar abd operasyon terör örgütü haber diyarbakır

Atambayev'in arası Putin ile de açıldı!
Kırgızistan hükümeti, ham petrol fiyatlarının düşmeye devam etmesi ve Ukrayna krizi nedeniyle sermaye sıkıntısı çeken Rusya ile ikili ilişkilerini masaya yatırdı.


İPTAL KARAR MECLİSTE

Hükümet, bakanlar kurulu kararıyla Kırgızistan ve Rusya enerji işbirliği anlaşması çerçevesinde Rusya’nın ülkede enerji alanındaki taahhütlerini yerine getirmediğini gerekçe göstererek söz konusu iş birliği anlaşmasının iptalini isteyen karar taslağını meclise sevk etti.

RUSYA VAADİNİ YERİNE GETİRMEDİ

Meclis iç tüzüğüne göre, iş birliği anlaşmasının feshini öngören karar taslağının, partilerin ve ilgili komitelerin görüşmesinden sonra genel kuruldan geçmesi gerekiyor. Cumhurbaşkanı Almazbek Atambayev, yıl sonu düzenlediği basın toplantısında, ülkenin kuzeyinde Narın nehri üzerinde, Rusgidro şirketi tarafından 3 yıl önce temeli atılan hidroelektrik santralinin (HES) inşaatına yeni bir yatırımcı bulabileceklerini söylemiş ve Rus şirketin HES inşaatını kaynak sıkıntısı nedeniyle dondurabileceklerine vurgu yapmıştı.

Ülkenin kuzeyinde Narın nehri üzerinde, HES inşaatına başlayan Rusgidro şirketi, işçilerin kalacağı lojman çalışmalarını da yarıda bırakmıştı.

"TAYYİP ABİ PARA VER"

"Tayyip Abi para ver" sözüyle hafızalara kazınan Kırgızistan Cumhurbaşkanı Atambayev, Rusya ile yaşanan uçak krizinden sonra Rusya'nın yanında yer almış ve "Türkiye özür dilemeli" açıklamasını yapmıştı.

İşte Atambayev'in "Tayyip Abi para ver" dediği o konuşma;





Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Erkan 8 yıl önce

Bir HES e sattin Türkiyeyi, ne oldu? Bizim burda Bir atasözü var:" Gavurdan dost, domuzdan post olmaz " diye. Belli ik Tayyip Abi den istedigini alamamissin

Avatar
Ali ihsan 8 yıl önce

Çıkarcı şerefsiz