Öne Çıkanlar ışid terörist gözaltı terör fenerbahçe

Avrupa 2016'yı terör korkusuyla karşıladı

Macar vatandaşları 2016 yılına korkuyla girmek zorunda kaldı. Fransa'nın başkenti Paris'te yaşanan bomba patlamasının ardından dün ve bugün de Avusturya'nın başkenti Viyana'da bomba ihbarları nedeniyle Macaristan İçişleri Bakanlığı, başkent Budapeşte'de açık hava yeni yıl konserlerini güvenlik nedeniyle iptal ettirdi. Budapeşteli Macarların çok büyük bir kısmı 2016 yılına evlerinde ya da kapalı eğlence kulüplerinde girmeyi tercih ederken, kulüplerin önünde uzun kuyruklar oluştu. Macar polisleri -3 derece soğuk havaya rağmen açık havada yeni yıla girmek isteyen Macar vatandaşlarının güvenliği için seferber oldu.

Ellerinde borazanlarıyla 2016 yılına neşeli bir şekilde girmek isteyen Macar vatandaşları başkent Budapeşte'deki Aziz İstvan Katedrali önünde kurulan merkezde birlikte yeni yıla girerken, saatler 00.00'ı gösterdiğinde havai fişekler patlatarak 2016 yılına merhaba dediler. Soğuk havaya rağmen 2016 yılını dışarıda karşılayan Edit Marki, 2016 yılının Macaristan'a, Avrupa ve tüm dünyaya barış getirmesini, öte yandan yeni yılda savaş nedeniyle Suriye'de evlerini terk ederek gurbete gitmek zorunda kalan mültecilerin savaşın sona ermesiyle evlerine dönmesi için dua ettiğini söyledi.

MÜNİH POLİSİ HALKI UYARDI

Münih polisi, yılbaşı kutlamalarının yapılacağı yerlere dönük saldırı olabileceğini belirterek, halkı teröre karşı uyanık olmaya çağırdı.
Yılbaşı kutlamalarının yapılacağı yerlere dönük terör eylemi girişiminde bulunulacağına dönük istihbaratlar alınıyor. Viyana, Brüksel'den sonra şimdi de Almanya'nın Münih kentinde terör alarmı verildi. Münih polisi şehirde yapılacak kutlamalara dönük saldırı olacağı bilgisinin olduğunu belirterek, özellikle Münih ve Pasing tren istasyonlarında halkın yoğun olarak bulunduğu yerlere saldırı düzenleneceğini ve halkın çok dikkatli olmasını istedi. Şehirde güvenlik üst seviyeye çıkarıldı.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.