Öne Çıkanlar rusya haber abd ferhat yüksel terörist başı

Avrupalılar AB'den ayrılmak istiyor

Avrupa Parlamentosunun Türkiye ile ilgili verdiği müzakerelerin durudurulması kararı hem Türkiye'de hem dünyada çok konuşuldu.

Bu konu ile ilgili tartışmalar devam ederken Avrupalılara AB'den çıkmak isteyip istemedikleri soruldu. Bu kapsamda Avrupa halkının büyük kısmının ülkelerinin AB'den ayrılması için referandumun düzenlenmesi taraftarı olduğu belirlendi. 

Fransız araştırma şirketi Ifop tarafından gerçekleştirilen araştırma sonucunda İtalya halkının yarısından fazlası AB için referanduma gidilmesini istiyor.  
İtalya'yı Fransa, Almanya, İspanya ve Polonya takip diyor.

İNGİLTERE AB'DEN AYRILMA KARARI ALDI

İngiltere Haziran ayında AB'yi referanduma taşıdı. Milyonlarca seçmenin katıldığı referandumun sonuçları AB'den çıkılması yönünde oldu.
Referandumda İngiltere'nin AB'den ayrılmasını isteyen seçmenlerin oranı yüzde 51.8 oldu. AB yanlıları ise yüzde 48.2'de kaldı.
İngiltere Avrupa Birliği'ne 43 yıl önce üye olmuştu. 

TÜRKİYE İLE MÜZAKERELER DURDU

Türkiye ile dönemin Avrupa Ekonomik Topluluğu (AET) arasındaki ortaklık ilişkisinin temelini atan Ankara Anlaşması 1963 yılında imzalandı.

Anlaşmanın imzalanmasının üzerinden 53 yıl geçmesine karşın, Türkiye Avrupa Birliği'ne (AB) tam üyelik hedefine henüz ulaşamadı.

52 yıldır Türkiye'yi oyalayan AB, 24 Kasım'da müzakereleri geçici olarak dondurma kararı aldı.

Avrupa Parlamentosu müzakerelerin geçici olarak durdurulmasını öngören tasarıyı kabul etti.

Tasarı; 37'ye karşı 479 oyla onaylanırken, 107 üye ise çekimser görüş bildirdi.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.