Öne Çıkanlar flaş haber Fenerbahçe başakşehir İlyas İlbey CHP rusya California

Azerbaycan: Ermeni işgalindeki bazı bölgeler geri alındı

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermenistan ile sınır hattında yaşanan çatışmalara ilişkin açıklamalarda bulundu.

2 BÖLGE ERMENİSTAN GÜÇLERİNDEN TEMİZLENDİ

Cuma gecesinden bu yana çatışamalrda 12 askerinin hayatını kaybettiğini açıklayan Savunma Bakanlığı, Azerbaycan Ordusu'nun Goranboy ve Naftalan kentleri için tehlike oluşturan Talış köyü etrafındaki tepe ve Seysulan yerleşim biriminin Ermenistan güçlerinden temizlendiğini belirtti.

LELE TEPESİ AZERBAYCAN ORDUSU'NUN KONTROLÜNE GEÇTİ

Buna göre, Fuzuli bölgesinde, Horadiz kentinin güvenliği için önemli olan Lele Tepesi de Azerbaycan Ordusu'nun kontrolüne geçti. Geri alınan bölgelerde savunma hattının oluşturulduğu ve mevzilerin güçlendirildiği duyuruldu.

6 TANK, 15 TOPU İMHA EDİLDİ, 100'DEN FAZLA ERMENİ ASKERİ ÖLDÜRÜLDÜ

Bakanlık, çatışmalarda Ermenistan Ordusu'na ait 6 tank ve 15 topun imha edildiğini, öldürülen veya yaralanan Ermenistan askeri sayısının 100'den fazla olduğunu ifade etti. Açıklamada, 1 Mi-24 helikopterinin Ermenistan güçleri tarafından düşürüldüğü, 1 tankın ise patlayan mayın nedeniyle kullanılamaz hâle geldiği bildirildi. "Ateşkesin tekrar ihlâli durumunda Ermenistan'a daha ağır darbelerin vurulacağı" ifade edildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ali gedikli 8 yıl önce

Haydikardeşler dualarımız sizinle

Avatar
nejdet bilir 8 yıl önce

daha çok yetmez

Avatar
hücum 8 yıl önce

Çok geç kaldınız azeri kardeşlerimiz, şimdi daha güçlüsünüz sefil Ermenistan'a karşı haydi hücum edin alın işgal edilen topraklarınızı ve dağlık Karabağı.

Avatar
Özcan 8 yıl önce

İki devlet tek millet Allah yardımcınız olsun

Avatar
Musa 8 yıl önce

umarım azerbaycanlı kardeşlerim naxşibanı ana vatanıyla birleştirir böylece türkiye ile orta doğu birbiriyle sınırı olmuş olur bu sınırları xetvelle çizip fitneye sebep olanlarında cetveli malum şekilde kendilerine malum şekilde monte etmiş oluruz