Öne Çıkanlar yunus mallı türkiye Tanap ıkby İBB İHRAÇ

Azerbaycanlı politikacı FETÖ soruşturmasında tutuklandı

Teröristbaşı Fethullah Gülen’in kitaplarını bulundurduğu gerekçesiyle gözaltına alınan muhalefetteki Azerbaycan Halk Cephesi Başkan Yardımcısı Faig Amirov, çıkarıldığı mahkemenin kararıyla 3 ay süreyle tutuklandı.

"DİNİ NEFRET YARATMA" SUÇLAMASI


(Faig Amirov)

Amirov’un avukatı Agil Layicov, müvekkilinin dini nefret yaratmak suçlamasıyla 5 yıla kadar hapis cezasıyla karşı karşıya olduğunu açıkladı.

"BAŞKASI YERLEŞTİRDİ!"

Muhalif çizgideki Azadlıg (Özgürlük) gazetesinin finans müdürü de olan Amirov, Fethullah Gülen kitaplarının arabasına başkaları tarafından yerleştirildiğini söyledi. Amirov, kitapların Azerbaycan’da yasak olmadığını, nefreti kışkırtma yönünde açıklamaları da olmadığını savundu.

50 AKADEMİSYEN GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILDI

15 Temmuz darbe girişiminin ardından Azerbaycan'da 50'ye yakın akademisyen görevinden uzaklaştırıldı ve FETÖ'cülerle röportaj yapan bir tv kanalı kapatıldı.

"HALÂ GÜÇLÜLER"

Erzurum faaliyet gösteren Gülen Vakfı eski müdürü ve Azerbaycan’da Gülen’in eğitim faaliyetlerinde bulunan Ümit Akdemir, FETÖ’nün Azerbaycan örgütlenmesi hakkında Sabah.com.tr'ye açıklamalarda bulunmuştu. Ümit Akdemir “FETÖ okulları Socar’a devredildi ama örgütün tüm kadrosu ve imamları o okullarda faaliyet göstermeye devam ediyor" diyerek FETÖ'nün Azerbaycan'da halâ etkin olduğunu söylemişti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.