Öne Çıkanlar rusya ahmet davutoğlu haber Robert Hockett İGA

Bakan uyardı! Yeni hedef Rusya sınırı
Gündeme ilişkin önemli açıklamalar yapan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci’nin hedefinde Rusya vardı. Rusya’nın Suriye politikasını eleştiren Tüfenkci, barışın sağlanamamasının sorumlusu olarak Rusya’yı gösterdi.

"GÖÇMENLERİN, RUSYA SINIRINA DOĞRU GİDECEĞİNİ TAHMİN EDİYORUM"

Suriyelilerin sınırlara gelmesiyle ilgili gümrüklerde alınan önlemler hakkında da konuşan Tüfenkci, gümrüklerde gereken önlemlerin alındığını ve geçişlerin kontrollü bir şekilde yapıldığını ifade etti.

Tüfenkci, “Kapıları da zorlayamazlar çünkü hem teknik açıdan hem de güvenlik açısından sıkıntılı sınırlardan geçiyorlar. Zaten dikkat ederseniz şimdiye kadarki göç dalgası kapılardan olmadı. Biz kapıları zaten kontrollü bir şekilde açıyoruz ama sınırlardan ciddi anlamda geçişler oluyor. Biz bu noktada kapılarla ilgili gerekli tedbirleri aldık. Tabi özellikle şu da var, Avrupa’daki göçmenlerin ve Türkiye’deki göçmenlerin sorunları halledilemezse bazı gelişmeler yaşanabilir. Eğer Rusya, Suriye’nin dostuysa buradan kaçan, göçen birçok insanın da Rusya’ya doğru yöneleceğini düşünüyorum. Madem o kadar bombalarken iyiydi sen bu göçmenlerin bir kısmını Rusya’da ikamet ettirmen lazım. Eğer sen uluslararası bir camiada hukukta veya Birleşmiş Milletler de söz sahibiysen bunun külfetini de alman gerekiyor. Önümüzdeki günlerde Avrupa’da giden bir takım göçmenlerin, Rusya sınırına doğru gideceğini tahmin ediyorum” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.