Öne Çıkanlar esed chp DAEŞ esad komplohaber

Bangladeş'te vahşet! Laiklik yanlısı yazar palalı saldırı sonucu öldürüldü!
  

Bangladeş’te laiklik yanlısı kitaplar yayınlayan bir yayınevi editörü vahşice öldürüldü. Dakka’da palalı saldırıya uğrayan editör olay yerinde can verdi. Bu saldırı ülkede editör ve yayıncılara yapılan ilk saldırı değil. Bu olaydan birkaç saat öncede 2 yazar benzer bir saldırıya uğramış ancak hafif yaralarla kurtulmuşlardı. Bangladeş’te Şubat ayında da laiklik yanlısı bir yazar hançerlenerek öldürülmüştü.

Faisal Arefin Dipon adlı 43 yaşındaki yayıncı, başketin merkezindeki ofisinde saldırıya uğradı. Sabah saatlerinde de başka bir yayınevi sahibi ve 2 yazar benzer bir saldırıda yaralanmıştı.

Bangladeş'te laik yazar ve yayıncıları hedef alan saldırıların ilki Şubat ayında yaşanmış, laik blogcu Avijit Roy hançerle parçalanarak öldürülmüştü.

Köktencilik karşıtı görüşleri savunan ABD vatandaşı Roy'un yine blog yazarı olan eşi Bonya Ahmed de saldırıda ağır yaralanmıştı. Cumartesi günü saldırıya uğrayan iki yayınevi de Roy'un Kitaplarını basmıştı.

Dipon'un yazar olan babası Abul Kashem Fazlul Haq, "Onu ofisinde boynu kesilmiş halde, bir kan havuzunun içinde başaşağı bir şekilde buldum" dedi.

Sabah saatlerinde de silahlı kişiler yine yayıncı olan Ahmedur Rashid Tutul'un ofisini bastı.

Tutul ve yanındaki iki yazarı bıçaklayan sladırganlar, onları ofise kilitleyip olay yerinden kaçtı.

Ofisten çıkıp hastaneye gitmeyi başaran yazar ve yayıncılardan birinin sağlık durumu ciddiyetini koruyor.

Polis yazarların isimlerinin Ranadeep Basu ve Tareque Rahim olduğunu açıkladı.

Bangladeş resmi olarak laik bir ülke, fakat muhalifler hükümeti Radikal İslamcı militanların blogcu ve yazarlara yönelen saldırılarının üzerine gitmemekle suçluyor.

Bangledeş'te laik yazarlar ve blogcuları hedef alan saldırılar:

27 Şubat: Avijit Roy kitap fuarından evine yürürken saldırıya uğradı ve öldürüldü. Eşi Bonya Ahmed saldırıda ağır yaralandı 

30 Mart: Washiqur Rahman Dakka’da palalı saldırganlar tarafından öldürüldü

12 Mayıs: Blogcu Ananta Bijoy Das, Sylhet kentinde yine benzer bir saldırıda öldürüldü

7 Ağustos: BLogcu Niloy Neel evinde palalı saldırganlar tarafından öldürüldü

BBC Türkçe

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.