Öne Çıkanlar rusya haber abd ferhat yüksel terörist başı

Barzani'den bağımsızlık açıklaması

IKBY'nin resmi internet sitesinde yapılan yazılı açıklamada, Mesud Barzani'nin Kürt bölgesindeki 36 başkonsolos ve ülke temsilcileri ile bir araya gelerek terör örgütü IŞİD ile mücadele, sığınmacıların durumu, olası bir bağımsızlık referandumu, bölgedeki ekonomi ve güvenlik krizinin ele aldığı belirtildi.

Bölgedeki halkın geleceğine kendisinin karar vermesi gerektiğini vurgulayan Barzani, "Bize göre bölgedeki halkların kendi gelecekleri hakkında karar vermesi için bir referandum yapılarak bu şans tanınmalıdır ve çıkacak sonuca ise herkesin saygı göstermesi lazım. Referandum yapılması konusunda ısrarlıyız, çünkü dünyanın Kürdistan halkının ne istediğini ve geleceği hakkında nasıl karar vereceğini bilmesi gerekiyor. Kürdistan halkının iradesinin yürürlüğe koyacak referandum müsait, barışçıl ve şiddetten uzak bir zamanda meydana gelecektir" değerlendirmesinde bulundu. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.